PUBLICITAT

Acord amb la Mairie de l'Ospitalet per activar un servei de transport

  • Grandvalira obre aquest cap de setmana el 95% del seu domini
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Esquiadors al sector del Pas de la Casa Foto: TONY LARA

Grandvalira ha tancat un acord amb el Govern andorrà i amb la Marie de l'Ospitalet per activar un servei de transport de passatgers entre aquesta població de l'Arieja i el Pas de la Casa. La voluntat de l'acord, va explicar el domini, és facilitar l'accés i la tornada d'Andorra als usuaris que es desplacen a l'estació dels ferrocarrils SNCF situada a l'Ospitalet.

El servei es posarà en funcionament l'últim cap de setmana de gener i s'allargarà fins finals del mes de març. D'aquesta manera se solucionen els problemes de transport entre les dues localitats, després que França decidís suprimir la línia regular d'autobús per problemes de conducta dels passatgers. En l'actualitat només hi ha activa l'empresa de transport de passatgers Montmantell, que realitza dos viatges diaris entre Andorra i l'Ospitalet.

El servei de transport de Grandvalira serà en minibús de l'Ospitalet al Pas de la Casa a les 9.30 i a les 11.30 hores, i pel mateix trajecte a la inversa sortirà a les 10.05, a les 12.05 i a les 16.30 hores. Hi haurà servei tots els dies de la setmana a excepció dels dimarts i dels dijous. Els esquiadors de Grandvalira i les persones que tinguin una reserva d'estada a Andorra tindran prioritat per ocupar les places d'aquest mitjà de transport.

200 km. de pistes / D'altra banda, el domini va informar ahir que els amants de la neu podran gaudir aquest cap de setmana de 200 quilòmetres esquiables, convertint-se així en l'extensió oberta més gran de la Península. «Les precipitacions en forma de neu caigudes els darrers dies han deixat entre 20 i 30 centímetres de neu nova i la previsió meteorològica apunta a noves nevades» per demà, que podrien fer augmentar els gruixos de neu actual, entre els 50 i els 100 centímetres, van explicar. La bona neu i les baixes temperatures, que permeten tenir els canons a ple rendiment, possibiliten l'obertura de pistes «emblemàtiques» com l'Avet (Soldeu) i la Gaig (Canillo).

Torna l'‘snowrugby' / A més de la bona neu, Grandvalira celebra aquest cap de setmana un esdeveniment que l'any passat, en la seva primera edició, va tenir bona acollida. Es tracte de l'espectacle de rugbi sobre neu, l'snowrugby, que tindrà lloc diumenge, quan se celebraran les finals del torneig.

El passat cap de setmana va tenir lloc a l'Stade Toulousain la fase de classificació amb 12 equips formats per vuit jugadors amateurs. D'aquests, tres es van classificar per la final, que juntament amb un equip andorrà se celebrarà davant les pistes del Pas de la Casa en un terreny completament cobert de neu.

A més a més l'Stade Toulousain, com a col·laborador de la competició, serà representat per les parelles dels jugadors de l'equip del Top 14, que jugaran un equip d'exhibició contra l'equip femení de Grandvalira. S'espera la presència d'alguns dels jugadors de l'equip quatre vegades campió d'Europa animant les seves parelles. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT