PUBLICITAT

52.000 € per al Portal de la Vall

  • El Govern i els comuns implicats inauguren un centre per donar a conèixer la zona a visitants i ciutadans
MARISA DA COSTA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Cultura, la directora del Pla de Gestió i els quatre cònsols majors que hi participen posen per a la premsa gràfica, ahir Foto: TONY LARA

El ministre de Cultura, Albert Esteve, va assistir ahir a la inauguració del Portal de la Vall, acte al que també van comparèixer els cònsols majors d'Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Encamp i Sant Julià de Lòria, les quatre parròquies implicades en la gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. El nou espai ha tingut un cost de 52.000 euros i la seva intenció és donar a conèixer la zona.

L'espai, ubicat a la plaça Lídia Armengol d'Andorra la Vella i que després de tres anys va obrir ahir les seves portes, pretén ser un punt d'informació sobre la Vall tant per a visitants foranis com per a ciutadans del país, a més de ser la nova seu de la direcció de la comissió gestora i d'encabir també la secció administrativa, que fins ara es trobaven al Comú d'Escaldes-Engordany.

Esteve va informar que des del Govern es destinarà una partida de 200.000 per a la preservació d'aquesta vall declarada patrimoni de la humanitat per part de la Unesco el passat 2004. El ministre va assenyalar que a l'hora de fer aquesta adjudicació ja es va tenir en consideració «el sobrecost per fer les reparacions al Madriu, així com dels materials» i el desplaçament en helicòpter «per poder conservar i mantenir» la vall.

El cost total de les noves instal·lacions va ser de 52.000 euros i, ara per ara, només rebrà visites concertades anticipadament. Més endavant, quan el pressupost ho permeti i en funció de la demanda que es registri a partir de l'arrencament, s'estudiarà la possibilitat de contractar personal per tal de poder establir un horari d'obertura per a tot el públic, i suprimir la necessitat de sol·licitar hora de visita.

El Portal va nàixer amb la voluntat d'erigir-se com a «centre d'acollida i d'informació per a centres escolars i turistes», segons la cònsol major escaldenca, Trini Marín, que des d'ahir assumeix el càrrec de presidenta de torn de la comissió de gestió per aquest 2015. La directora del Pla de Gestió de la Vall, Susanna Simón, va insistir en la «funció informativa sobre allò que es pot trobar a la vall i explicar tot el patrimoni natural: l'aigua, les classes d'animals, les espècies vegetals i tota la part paisatgística en general, a més d'explicar tots els béns culturals que s'hi poden trobar.

Aquest nou centre cerca desenvolupar un paper pedagògic i servir com a transmissor de la importància de la Vall del Madriu.

A més de dos panells amb informació sobre els béns naturals localitzats a la zona i les activitats que s'hi poden realitzar, també es reprodueix un documental explicatiu i s'hi pot trobar el marxandatge de promoció del Madriu-Perafita-Claror.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT