PUBLICITAT

Ús incert per a un nou edifici

  • Tot i la inauguració, el centre no preveu, de moment, incorporar personal que l'atengui
M.C.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

El Govern informava la setmana passada que, per aquest 2015, el pressupost reservat a la manutenció i preservació de la Vall del Madriu és d'un total de 200.000 euros.

Amb aquesta partida, la comissió de gestió ha de poder finançar els alts costos que suposarà traslladar la gent que necessiti arribar a zones de difícil accés amb helicòpter, així com fer arribar el material necessari –i encara pendent de regular–per a la conservació de les edificacions que es poden trobar al llarg de la vall, ja siguin de caràcter públic o privades. A més, s'ha de realitzar un estudi per tal de determinar quin accés ha de tenir la vall i arribar a un acord amb els cortalans, encara deu anys després d'haver estat declarada patrimoni mundial de la humanitat.

La comissió que porta el Pla de Gestió de la Vall del Madriu no només té aquests deures pendents i beneficiaris de bona part del pressupost que el Govern cedirà mitjançant un edicte a través del qual particulars i òrgans comunals podran demanar una subvenció per millorar els orris, les bordes i els camins.

També és necessari realitzar un pla d'ús públic i estudiar la càrrega de persones que pot atendre la vall per tal de preservar-la com mereix un espai protegit com aquest.

Amb aquests –i altres– encàrrecs pendents, ahir es va obrir un centre turístic pensat amb l'objectiu d'atendre tant visitants com ciutadans i ciutadanes i amb la finalitat de servir com a punt pedagògic per a què els escolars prenguin consciència de la importància natural i cultural d'aquest patrimoni andorrà. Un centre de 52.000 euros que va ser construït com a punt d'informació i que, per contra, no disposarà d'una sola persona que permeti mantenir les portes de l'espai obertes en un horari determinat sinó que «aquesta opció s'estudiarà a la llarga», es va sentir ahir a la inauguració, depenent de l'èxit que tinguin aquestes noves dependències, una funció que podrien realitzar les oficines de turisme i que posa en entredit la vertadera necessitat de construir aquest nou punt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT