PUBLICITAT

Hi ha massa lleis per poder complir-les totes

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Martí marxa amb la CEA empipada. Segons els empresaris durant aquesta legislatura s'han fet massa lleis. Precisament aquest gran nombre de lleis és el que feia congratular el Síndic durant el seu discurs abans d'acabar l'any, però des de l'associació empresarial destaquen que n'hi ha massa, i que pels empresaris complir tantes lleis els complica molt la seva feina. A més, segons diuen, algunes no les compleix ni la mateixa administració, cosa que demostra que són, de moment, poc o gens eficaces.

El que és cert és que al Consell de feina se n'ha fet molta, i això és un orgull pels consellers de DA que pleguen amb el bon gust de boca d'haver fet més feina de la que mai havien vist els passadissos de la cambra, però segueixen faltant algunes lleis estratègiques, segons la CEA. Una de les quals és la d'estabilitat financera, perquè després de l'entrada de nous impostos el marc es consolidi i no vagin augmentant any rere any com alguns es temen. Reclamen també un codi més àgil i flexible per fer les plantilles de les empreses i una reforma de fons de la llei de la CASS per garantir el futur de la seguretat social al país. I també amb la vista posada en el futur, lamenten que no s'hagi redactat una llei de projectes estratègics per decidir quins són, com es faran i quan costaran els projectes estratègics per fer més competitiu el país.

I és que, segons patronal, aquests projectes ben coordinats i calendaritzats no cal que els pagui l'administració, sinó que poden buscar-se fons privades de finançament disposades a posar-hi diners si saben el rendiment que poden donar aquestes infraestructures.

Finalment, reclamen reformar la funció pública. A ningú se li escapa que tenim un cos funcionarial sobredimensionat per la quantitat de gent que som al país i massa administracions fent el mateix. En resum, que quatre dies més tard de donar per acabat el seu primer mandat, Martí es topa amb la disconformitat d'una de les patronals del país. Li queda menys d'un mes per fer propostes de futur, per intentar girar la truita.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT