PUBLICITAT

20 joves podran accedir al Pla Focus per trobar una feina

  • Les empreses que els contractin rebran una subvenció màxima de 5.250 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns joves, a punt d'entrar a classe al centre de Formació Professional d'Aixovall Foto: TONY LARA

Només 20 joves seran els beneficiats del Pla Focus 16-20, dirigit a persones d'aquesta franja d'edat que, sense haver obtingut la titulació de segona ensenyança necessitin fer front a la seva situació per tal de buscar una feina. La proposta que engega el Ministerio d'Educació i Joventut i el Departament de Treball pensa en, en un futur, arribar al centenar, tot i que de moment es tracta de posar en funcionament un programa que la mateixa ministra d'Educació, Roser Suñé, va catalogar de «pilot». Les empreses, parapúbliques, societats públiques o comuns que vulguin comptar amb aquests joves, rebran un màxim de 5.250 euros de subvenció.

Els requisits per als joves són que hagin acabat l'ensenyament obligatori però no hagin obtingut la certificació per seguir estudiant o trobar feina. El pla ofereix formació adaptada als perfils de cada jove per buscar una sortida laboral. Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de gener i la formació començarà al febrer al Centre de Formació Professional d'Aixovall. A més de les classes teòriques d'orientació personal i professional, habilitats socials, competències en formació general i de formació professional base, els usuaris també hauran de fer pràctiques.

Superada la primera part, comença la segona fase per promoure la contractació d'aquests joves en pràctiques i la seva inserció al mercat laboral. Les empreses, societats públiques, parapúbliques i els comuns poden participar en el programa acollint un d'aquests joves en les seves plantilles i rebent subvencions per sufragar la seva contractació.

Primer es preveu un contracte de sis mesos per al qual s'aporta el 50% del cost de contractació i la CASS, i després es pot allargar sis mesos més o fer-lo indefinit amb una aportació del 25% del cost. En total, el programa pot arribar a 12 mesos i màxim 5.250 euros, en pagaments trimestrals. Segons va apuntar el ministre d'Interior, Xavier Espot, la idea és donar una «resposta específica i concreta a aquest sector de la població» i complementar altres programes de foment de l'ocupació. Suñé va indicar que hi ha un centenar de joves que compleixen les condicions del programa i ja que la prova pilot preveu 20 places ha esperat que «doni els seus fruits per poder-lo ampliar».

EL SECTOR SERVEIS, EL MÉS BENEFICIAT / Segons va indicar ahir Suñé, el sector al qual es preveu que estaran dirigides aquests joves és a serveis, donada la seva formació. En tot cas, la ministra va concretar que s'estudiarà cada cas i que aquest «diagnòstic», segons va dir, aportarà un benefici mutu tant al jove com a l'empresa que el contracti, ja que s'acostarà molt més al perfil desitjat. «Els àmbits de treball quedaran definits pel rendiment, per les capacitats dels joves», va manifestar Suñé, que hi va afegir que els comuns són «els socis més importants».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT