PUBLICITAT

La projecció d'un documental tancarà l'Any Esteve Albert

  • L'acte tindrà lloc al Teatre Comunal el proper 30 de gener
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El darrer 2014 es va celebrar el centenari del naixement d'Esteve Albert i Corp (Dosrius, 4 de febrer del 1914 - Andorra la Vella, 9 d'octubre del 1995), un escriptor i creador de muntatges escènics que va viure intermitantment a Andorra, on finalment es va mudar. A més, l'autor també va escriure poesia, teatre, biografies de personatges contemporanis i un gran nombre d'articles a la premsa de Catalunya i d'Andorra.

Amb motiu d'aquest aniversari, totes les parròquies van acollir durant el transcurs de l'any passat diversos actes. El més destacat, el pessebre vivent d'Escaldes-Engordany, que és una reproducció d'una de les obres d'Albert i Copr, escrita l'any 1956: Pessebre Vivent d'Engordany.

Per tancar aquest any d'activitats dedicades a l'escriptor, el Teatre Comunal d'Andorra la Vella acollirà, el proper dia 30 de gener a les set de la tarda, la projecció d'un documental realitzat per Ràdio i Televisió d'Andorra en què es fa un repàs de la biografia de l'homenatjat. El ministre de Cultura, Albert Esteve, assistirà a l'acte per celebrar l'èxit de l'any que s'acaba. Després d'aquesta presentació al públic, el documental estarà disponible al web del ministeri.

A més de la representació del pessebre vivent, es van fer altres actes per commemorar la celebració dels cent anys d'ençà el naixement d'Esteve Albert. Conferències, clubs de lectura, un espectacle de dansa a càrrec de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella... A més, es va crear un apartat especial a www.cultura.ad, es van publicar varis articles en el seu nom i fins i tot es va encarregar un segell commemoratiu a Correus Espanyols. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT