PUBLICITAT

Somni complert

  • Albert Llovera finalitza el Dakar 2015 amb una 41a posició i Despres és 34è en el seu primer any en les quatre rodes
#GASS
BUENOS AIRES

Periodic
Foto: FOTO ESPORT

Albert Llovera i el seu copilot Àlex Haro ho van aconseguir. L'andorrà va complir, a la tercera edició que participava, amb el somni de completar un Ral·li Dakar. Als comandaments d'un buggy de l'equip MD Rallye Team van aconseguir completar el Dakar 2015 en 41a posició de la categoria cotxes, amb un temps de 63h 59min 34s, i en la 8a plaça entre els vehicles de 2RM gasolina. És el primer pilot andorrà en assolir un Dakar en cotxes. «Hem acabat i estem molt contents d'haver aconseguit la prioritat que ens havíem marcat en iniciar el viatge a Buenos Aires», va dir Llovera des de la capital argentina. «Hi ha hagut moments molt durs, sobretot a la recta final de la prova quan vèiem el final a prop però la mecànica semblava que no aguantaria. Al final tot ha sortit bé», hi va afegir.

L'última etapa, la 13a, entre Rosario i Buenos Aires, tenia en el llibre de ruta 174 km cronometrats. Però les pluges que no van deixar de caure en aquella zona argentina van deixar les pistes poc menys que impracticables i al final els organitzadors (ASO) es van veure obligats a neutralitzar bona part de l'etapa. El crono de l'especial es va aturar en el CP1, km 34 de l'especial. Llovera-Haro van finalitzar aquesta última especial en la 57a posició amb un registre de 47 min 47s.

El tàndem que va pilotar el buggy amb el dorsal 367 per Argentina, Xile i Bolívia durant els últims 15 dies es van mostrar taxatius a la pregunta de si en algun moment van pensar que no arribarien: «No, va ser molt dura la segona jornada i, com comentava el final, hem tingut problemes de tot tipus però en cap moment hem perdut la calma i hem trobat la millor solució per seguir endavant.

Sense cap dubte Llovera-Haro estaven disposats a portar la contrària a tothom i ho han aconseguit: «Aquesta era la nostra intenció. Abans d'iniciar el Dakar ens comentaven que era impossible que acabéssim tal com l'organització havia plantejat aquesta edició de la prova i ... hem passat per segona vegada (o sigui de tornada) pel podi de la plaça de Maig a Buenos Aires».

Sense cap dubte, Albert Llovera ha completat la gesta més important del seu palmarès esportiu. Albert, emocionat dóna les gràcies a «Àlex Haro, el meu suport imprescindible a les pistes, a l'equip MD Rallye Team que han cuidat de la mecànica en les assistències, els esponsors imprescindibles per iniciar l'aventura i a tots els afeccionats en general que m'han animat, tant in-situ com per altres mitjans, mentre hem competit en aquest Dakar. A tots moltes gràcies».

Finalment, Cyril Despres ha completat el Dakar acabant en la 34a posició, remuntant posicions després dels problemes que va patir en les primeres etapes. El resident valora el seu pas a les quatre rodes: «És un altre professió. No és fàcil no trobar-se en la lluita per les primeres places quan estàs habituat a fer-ho. Vaig sortir de Buenos Aires amb una idea: arribar a la meta sense cometre errors. N'hem fet alguns, però som aquí». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT