PUBLICITAT

Pintat donarà el sí a Ld'A

  • Pendents de tancar encara una parròquia, molt probablement es farà l'anunci oficial demà
  • Els liberals ja tenen la figura que desitjaven per donar força i presència a la seva candidatura
CLARA GARNICA / ARNAU COLOMINAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els Pintat (Josep i Albert), durant una victòria electoral l'any 2007 Foto: TONY LARA

S'ha fet pregar, però finalment Josep Pintat donarà el sí a Liberals d'Andorra i a la seva proposta perquè sigui el candidat a cap de Govern encapçalant la llista nacional. Encara no s'ha formalitzat de manera oficial, tot i que molt probablement aquesta acció es realitzi durant la jornada de demà. Una reunió celebrada ahir a la tarda i que es va allargar fins la nit va servir per acabar de convèncer-lo. Queden però encara alguns serrells per acabar de formalitzar aquesta unió entre Ld'A i el veterà polític d'Unió Laurediana.

Aquests serrells són bàsicament una de les parròquies que encara no s'han tancat cara les eleccions generals del proper 1 de març. Pintat vol que les llistes territorials estiguin encapçalades per homes de la seva confiança, i aquí és on està el debat. En qualsevol cas, serà durant la jornada d'avui que s'acabarà de definir tot.

D'aquesta manera, el partit tancaria el seu gran objectiu: tenir una figura visible i potent que li permeti, a partir d'ara, anar reclutant d'altres figures destacades (també d'Unió Laurediana), així com guanyar en presència cara l'escenari electoral que es presenta per d'aquí a un mes i mig. A banda de la reunió mantinguda ahir a la tarda, on hi van ser presents les cares més visibles d'Ld'A com Jordi Gallardo i Ferran Costa, president i secretari general del partit respectivament, també es van celebrar diverses reunions dels comitès parroquials per tal de seguir avançant en les llistes. Cal recordar que tenen temps fins dijous vinent, 22 de gener, per tancar-les definitivament. De moment n'hi ha tres de segures, i n'hi ha una pendent. És aquesta la que encara no permet fer l'anunci oficial de Josep Pintat com a cap de llista de Liberals d'Andorra. I d'entre les definitives hi ha Encamp, on es presentaran amb una llista conjunta amb l'excònsol de la parròquia, Miquel Alís (Ld'A+Independents).

Amb tot, l'escenari electoral canviaria amb aquest fitxatge, que implica el retorn a la política de l'excònsol lauredià després de gairebé quatre anys d'inactivitat. Un pes pesant de la història de la política d'Andorra que ha de permetre guanyar vots i restar-los sobretot a Demòcrates per Andorra. Aquesta és de fet la filosofia del partit de Gallardo: treballar amb persones joves en conjugació amb figures polítiques importants amb passat liberal.

Dissolució del consell oficial / El tret de sortida del procés electoral ja és una realitat després que ahir el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publiqués el decret de dissolució anticipada del Consell General, signat pel cap de Govern, Toni Martí, i els coprínceps, Joan-Enric Vives i François Hollande.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT