PUBLICITAT

8è del món

  • Lluís Marín signa una pàgina d'or per a l'esport andorrà als Mundials austríacs
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33En les imatges de dalt, Marín en competició, i a la dreta l'abraçada amb el director tècnic de la FAE, Carles Visa. Foto: stanko gruden/zoom agence

Hi ha imatges que reflecteixen els esforços que fa la gent. Ahir Lluís Marín va tornar a demostrar que es un esportista d'altíssim nivell, i en la primera competició de la temporada, la més dura, els Campionats del Món, va signar la 8a posició. Tots volien guanyar, i només ho va aconseguir l'italià Luca Matteotti, però entre tots els cracks mundials hi ha un que és andorrà i que és un d'ells, i ahir va estar a prop de tornar a fer bolcar tot el Principat. La 8a posició, amb tot, és més que bona, una proesa fa uns anys i una realitat ara, així que la FAE, i el seu director tècnic, Carles Visa, va mostrar la seva emoció amb l'abraçada de la satisfacció i d'aquells que creuen que la feina dura al final dóna fruits.

Històric Marín, dels millors esportistes que ha donat Andorra i una potència física pura per saber gestionar la competició ahir, com a Stoneham fa dos anys quan va ser 21è en aquells Mundials que van acabar amb una lesió i que ell recordava ahir: «Ara volia aprofitar aquesta situació perquè tornava a estar ràpid i entre els millors. Està clar que 8è és una bona posició, però m'he quedat a les portes de la final per culpa meva i per molt, molt poc. Una mica decebut per això, però és un bon resultat, és clar».

Marín va superar la primera ronda, la de vuitens de final, primer. Va dominar la cursa i també ho va fer en quarts, on també va acabar al capdavant. Però en la semifinal va tenir més problemes. La lluita va ser forta i l'intent per aconseguir la primera posició va fer que derrapés la taula abans de l'última recta, gairebé plana, i va perdre inèrcia que el va fer acabar tercer.

Després va arribar la final petita, la B en què es lluita pels altres quatre llocs de privilegi, i aquí l'andorrà, que venia de competir tot just i que va arribar a punt per la sortida, ja va arrencar amb dificultats fins que va topar taula amb taula amb Alex Pullin i va caure a terra. «Després he continuïtat per si algú queia, però no ha estat així», va dir. ?Estic molt content, hi creia realment. Tenia ganes de fer un bon resultat».

«És la primera carrera que faig aquesta temporada i dóna molta confiança. Tu saps que has entrenat, que has fet tot el que has pogut però no saps com estaran els altres», va comentar l'andorrà en acabar la competició, per afegir-hi: «La primera carrera serveix una mica per veure si el teu nivell està o no. És una llàstima que la temporada sigui així perquè si no hi ha cap canvi ara hi ha una altra aturada fins la pròxima Copa del Món».

Marín va assolir la tercera posició en la Copa del Món de Valmalenco, a Itàlia, al 2013, mentre que al 2013 va ser 5è a Montafon, després ja en 2014 va guanyar la Copa d'Europa de Lenk, a Àustria, però sense dubte el seu millor resultat possiblement sigui aquesta 8a posició en els Campionats del Món on són els millors i la batalla és molt forta perquè, igual que en uns Jocs Olímpics, només hi ha una opció per tothom.

ALPÍ: VERDÚ, 15È AL GEGANT DE PILA / Ahir es va disputar el gegant FIS de Pila (Itàlia), amb Joan Verdú en la 15a posició final. En la 36a posició va acabar Àxel Esteve, mentre que Josh Alayrach va ser 50è i Robert Solsona 57è.

«Tornava a estar ràpid i entre els millors. 8è és una bona posició, però m'he quedat a les portes de la final»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT