PUBLICITAT

Els aturats de la Seu podran conèixer les ofertes d'Andorra

  • L'ajuntament alturgellenc està ultimant un acord amb organitzacions empresarials andorranes
JOSEP ROMERO
LA SEU D?URGELL

Periodic
L'alcalde de La Seu d'Urgell, Albert Batalla Foto: TONY LARA

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va anunciar ahir que l'ajuntament està negociant amb diferents organitzacions empresarials del Principat una fórmula que permeti als aturats de la Seu i de la comarca poder conèixer directament les ofertes laborals d'Andorra a través de la Oficina de Treball de la Generalitat, OTG, i de l'Oficina Jove.

Batalla va assegurar que la lluita contra l'atur continua sent una les seves principals prioritats i, en aquest sentit, confia que Andorra pugui seguir donant els cops de mà necessaris per facilitar la contractació de les persones desocupades de l'Alt Urgell. En aquesta mateixa línia va manifestar que darrerament s'han fet produït avanços significatius que han possibilitat “un mercat laboral més permeable” desencallat arran de la petició que va adreçar en el seu dia al cap de Govern, Toni Martí, i que es va materialitzar amb l'obertura d'una quota especifica de permisos de treball per a fronterers, o també amb el recent conveni firmat entre les patronals d'hosteleria de l'Alt Urgell i d'Andorra per fer més fàcil la mobilitat laboral dels treballadors a banda i banda de la frontera.

Tot plegat està dibuixant un escenari diferent en el qual s'alleugereixen els tràmits fronterers i, al mateix temps, es realitza una important “tasca pedagògica” dirigida a l'empresariat andorrà en la què “se'ls hi recorda que a prop de casa hi tenen un gruix important de persones”. Per a Batalla una vegada les distàncies s'han reduït ara el que cal és “escurçar-les des del punt de vista comunicatiu”. En concret manca poder “visualitzar” totes les ofertes de treball existents a Andorra i que properament podran ser conegudes directament pels interessats a través d'organismes públics una vegada es tanqui l'acord amb el sector empresarial andorrà.

A la Seu hi ha actualment 831 persones registrades com a demandants de feina en l'OTG. En relació al mateix període de l'any passat l'atur es va reduir un 8% (903 persones al gener del 2014).

ASSOCIACIÓ D'ATURATS DEL PIRINEU/ Paral·lelament l'Associació d'Aturats del Pirineu ha iniciat una recollida de signatures en què demana al Govern d'Andorra que «flexibilitzi la concessió de permisos de treball per a gent del Pirineu», tenint en compte l'alt índex d'atur actual a les comarques pirinenques. En la mateixa línia, el grup també ha tramès una carta a Martí amb la mateixa petició.

També van valorar satisfactoriament l'acord entre l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell i la Unió Hotelera d'Andorra, que inclou la col•laboració en l'àmbit de recursos humans. Tot i això, l'associació coincideix amb les patronals alturgellenca i andorrana a assenyalar la necessitat que es faciliti la burocràcia per a professionals de la comarca que vulguin treballar al Principat o bé a l'inrevés. Tant empleats com hotelers demanen a les administracions que es faciliti més els tràmits per al personal més proper, tenint en compte els aturats existents actualment com el fet que en moltes ocasions el personal per a la temporada d'esquí acaba provenint de destins llunyans, com pot ser l'Amèrica del Sud.

MERCADONA/ Batalla va explicar, en la mateixa trobada amb els mitjans de comunicació, que les obres de construcció del supermercat Mercadona avancen a bon ritme i sinó es produeixen contratemps importants el centre podria obrir portes a mitjans d'aquest any. El procés de selecció de personal encara continua obert i, fins el moment, s'han presentat a la convocatòria unes 400 persones per optar a una de les 40 places que l'empresa ofereix. També està en marxa tot el procés d'urbanització de l'entorn de la zona i que preveu entre d'altres actuacions, la construcció de dues rotondes, una a la part alta de l'avinguda Salòria i altra a l'avinguda de les Valls de Valira.

L'alcalde alturgellenc va assenyalar que amb l'arribada de Mercadona, la Seu pretén convertir-se en una de “les capitals comercials del Pirineu”. Segons les seves previsions esperen que siguin moltes les persones procedents d'Andorra i la Cerdanya que s'atansin a la capital de l'Alt Urgell per realitzar les seves compres, la qual cosa també ha de revertir de forma positiva en la dinamització del comerç de proximitat. Un comerç que hores d'ara està força estancat malgrat les campanyes de dinamització que porta el terme l'ajuntament. Es calcula que un 15% dels residents a la Seu realitzen les seves compres de forma sistemàtica fora d'aquest municipi, especialment se'n van a Andorra i Puigcerdà. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT