PUBLICITAT

El PS creu que la llei del transport és perjudicial per als taxistes

  • El lloguer dels vehicles amb conductor, el punt de la controvèrsia
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gili conversa amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, durant un descans de la sessió Foto: TONY LARA

Malgrat que va comptar amb els vots a favor dels tres grups parlamentaris, la Llei dels transports per carretera no convenç del tot l'oposició, més concretament als socialdemòcrates. Alerten que la creació de la figura del lloguer de vehicles amb conductor (pensant en un client de luxe), pot afectar al sector dels taxis i fer-los important competència. Tal i com va plantejar la consellera del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Rosa Gili, s'hagués pogut cobrir aquest buit de demanda amb els propis taxistes, fet que també hauria motivat a algun d'ells a renovar la seva flota.

Davant aquestes crítiques, tant el Grup Parlamentari Demòcrata com el propi Govern, que és qui ha elaborat la llei, van defensar que aquesta nova figura no és competència directa pels taxistes perquè es tracta «d'un servei complementari al que fan ells», a paraules de la consellera Sílvia Calvó. Va dirigit a un públic més exclusiu.

Pel que fa a la resta dels punts que tracta la llei, el consens és majoritari. La consellera del Grup Mixt, Sílvia Bonet, va destacar que es lluiti contra la discriminació de les persones amb discapacitat, mentre que Gili es va mostrar satisfeta amb el fet que es prohibeixi als hotels fer serveis de transport en el cas que no disposin d'una flota pròpia i de conductors especialitzats, un fet que també va celebrar Calvó. El PS també va celebrar que es considerin el transport escolar i el sanitari com a públics, i no com a privats.

Alcobé es posa poètic / Per la seva banda, el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va voler finalitzar la seva intervenció (sent la última llei de la seva cartera que s'aprova) amb una mica de literatura històrica: cites del Manual Digest, el concepte dels transportistes i fins i tot els traginers.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT