PUBLICITAT

Aprovada la llei que Hollande va portar al Tribunal Constitucional

  • Bartumeu alerta que el text encara podria vulnerar la Carta Magna
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Finalment, i després que el copríncep francès, François Hollande, portés al Tribunal Constitucional alguns dels seus articles, ahir va ser aprovada la modificació de la Llei qualificada de la Justícia. El nou text corregeix la inconstitucionalitat en els articles que regulen els batlles i els magistrats substituts. No obstant això, el president del Grup Mixt, Jaume Bartumeu, segueix sense mostrar-se convençut del resultat de la llei i de la seva adequació a la Carta Magna. L'aspecte que els batlles substituts siguin nomenats per un mínim d'un any «ens segueix generant dubtes constitucionals», va exposar, afegint que el període d'un any «és un període massa curt, que pot afectar la independència judicial».

Bartumeu va retreure al Govern que al juliol, quan es va aprovar la llei, «s'entossudís» a tirar-la endavant quan ja se l'havia advertit dels problemes constitucionals. «Ens deien que juridicament no teníem raó perquè políticament érem minoria», va lamentar.

Aquests retrets no van agradar al ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, que malgrat entonar el mea culpa per haver presentat la llei al Consell, va voler recalcar que l'aute del TC «ni és de bon tros tan demolidor» com el pinta Bartumeu, tot afegint que només estima dos dels cinc arguments d'inconstitucionalitat que s'esgrimien. A més, el TC ha refermat que hi pugui haver batlles i magistrats substituts fora de la carrera judicial. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT