PUBLICITAT

El camí cap al món del ral·li

  • El Programa de Joves Pilots de l'ACA segueix apostant fort un any més
ALBERT CANES
ESCALDES-ENGORDANY

ja fa uns anys que l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) va crear el programa de formació per a joves pilots que permet a aquells nois i noies entre 16 i 24 anys tenir un suport i una guia en una trajectòria esportiva com a pilot, o almenys provar sort en el món de l'automobilisme, concretament, en el món del ral·lis, el més vinculat a Andorra.

Aquest any hi ha cinc joves que han formen part del programa: Jaume Bartumeu, guanyador de la primera prova de les GSeries BPA en 2RM, Íngrid Rossell, Edgar Montellà, Pedro Damas i, com a cas excepcional, Àlex Machado. És un cas a part perquè per primera vegada un menor de 16 anys sense el permís de conduir --és un dels requisits per poder entrar a formar part del programa-- ha estat acceptat per entrar a tenir aquesta formació. Machado ve del món dels karts i per aquest motiu se l'ha rebut amb els braços oberts. De fet, en la G1 va fer una gran actuació, finalitzant en la tercera posició de la categoria 2RM.

El que permet el programa tutelat per l'ACA és ajudar a joves andorrans o residents a tenir una formació teòrica, esportiva i pràctica de la competició dels ral·lis. El programa serveix per saber els passos a seguir i com seguir-los, tot amb la inestimable ajuda de l'ACA. Tot això permet que els pilots agilitzin en gran mesura la seva trajectòria com a pilots, sense pressa i obtenint la formació adequada en tot moment.

Els pilots que volen formar part del programa assumeixen els costos de derivats de l'estructura de competició, com els pneumàtics, els cursos d'aprenentatge, carburant, assistència i el vehicle de competició, que el posa l'ACA amb els seus Volkswagen Golf MK1. És una cosa que tots han de tenir clar: l'ACA posa a l'abast la formació i la guia esportiva, mentre que els pilots posen la part econòmica.

El programa per a Joves Pilots comença en les GSeries BPA, en la categoria de 2RM, però després hi ha un pla que va més enllà per als millors de la formació. L'ACA reserva una plaça per al Campionat de Catalunya de Muntanya, lloc que ocupa Jaume Bartumeu aquest any, i una altre plaça en el Campionat Volant RACC, en el qual hi ha Marcel Besolí.

Cal recordar que Joan Carchat va començar la seva incursió en el món dels ral·lis gràcies a aquest programa, i ara està preparant-se per anar al Mundial, després d'haver seguit uns passos previs, com la Copa Suzuki, la Copa Peugeot 106 o el Campionat d'Espanya de ral·lis. L'objectiu que vol assolir l'ACA amb el Programa de Joves Pilots es pot prendre de referència amb Carchat, és a dir, arribar al món dels ral·lis amb la millor formació i una estructura esportiva per a la competició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT