PUBLICITAT

Andorra, mentides i extorsions, en la nova novel·la de Jordi Boixadós

  • Sorgeix d'una notícia sobre un xinès que portava diners al Principat
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Boixadós amb el nou llibre Foto: EL PERIÒDIC

l'autor, traductor i músic Jordi Boixadós va presentar ahir a Barcelona la seva nova novel·la L'home que comptava diners, publicada per RBA La Magrana, tal i com va informar Europa Press. En aquest llibre Boixadós construeix una història de mentides i extorsions protagonitzada per un empresari tèxtil català, que es veu obligat a portar a Andorra els diners bruts d'una màfia xinesa.

El text, que s'ha inclòs en la col·lecció La Negra i participarà en la setmana literària BCNegra, relata la crisi personal que sofreix l'empresari Elies Costa, propietari d'una empresa que té una fàbrica a la Xina, que lluita per superar els xantatges i els deutes, tractant sense èxit que les pressions que rep de la màfia no incumbeixin en la relació amb la seva família i el seu entorn, que es refreda inevitablement.

Una altra complicació de l'empresari és la malaltia psiquiàtrica de la seva filla, una responsabilitat que li acaba donant l'esperit i la força per tirar endavant i no sucumbir a una situació que, en paraules del mateix escriptor, «fa sofrir al lector», i podria resultar una pel·lícula de Hitchcock, assegura Europa Press..

Boixadós va recordar que la idea d'aquesta novel·la va sorgir fa deu anys, en llegir una notícia sobre un ciutadà xinès que portava diners a Andorra, un cas que va acabar sense resoldre i del que va partir per crear L'home que comptava diners, que ha escrit en dos anys i ha situat en el context actual de la crisi econòmica.

«I a Catalunya hem tingut també algun cas d'algú que feia viatges cap a Andorra i havia construït un món basat en mentides», va apuntar, tot i aclarint que es tracta de circumstàncies posteriors al fet que concebés la seva trama.

BASE CINEMATOGRÀFICA/ Boixadós ha realitzat els últims dos anys classes d'interpretació que l'han portat a participar en projectes teatrals i cinematogràfics, per la qual cosa va confessar ahir que se sent més atret pel gènere cinematogràfic, que va definir com una apassionant summa de moltes arts que li interessen.

Aquest interès cinematogràfic l'ha portat a estructurar la trama de L'home que comptava diners amb tècniques de guió de pel·lícules, a diferència dels seus set treballs literaris anteriors, amb els quals es guiava més a través de la intuïció.

L'autor ha avançat que existeix la possibilitat que recuperi certs aspectes d'aquesta història en un segon llibre, malgrat que té més idees literàries en fase embrionària per les quals pot optar, que a més combina amb la seva carrera de cantautor: compta amb diversos àlbums musicals de gènere pop-rock i l'últim, Cuques de llum, va ser llançat en 2014.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT