PUBLICITAT

La Seu espera que creixin les contractacions laborals

  • Batalla confia que hi hagi més facilitats en la mobilitat de treballadors
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Al centre, Albert Batalla i Francesc Camp, reunits la setmana passada Foto: el periòdic

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va valorar positivament la idea que hi hagi més facilitats per a la mobilitat dels treballadors de l'hostaleria entre l'Alt Urgell i Andorra. Aquesta és una de les qüestions que es va plantejar en la signatura del conveni entre l'Associació d'Hostaleria alturgellenca i la UHA, aquest dilluns.

Albert Batalla va considerar que, si es posen més facilitats a nivell burocràtic, el Principat i la comarca poden compaginar millor la disponibilitat de personal per a les respectives temporades altes, que a Andorra és principalment a l'hivern i la primavera i a la Seu es concentra a l'estiu i la tardor.

L'alcade urgellenc creu que Andorra i l'Alt Urgell tenen atractius turístics diferenciats i que això ha de servir per presentar una oferta més completa i «complementària» als visitants que puguin arribar a través de l'aeroport. Així, Batalla va esmentar, «com a exemples», la Catedral i el Parc del Segre en el cas de la comarca, o bé les estacions d'esquí alpí i Caldea en el cas andorrà.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va recollir la proposta dels hotelers i va assenyalar que cal estudiar com es pot agilitzar l'intercanvi de treballadors, si bé va reconèixer que serà difícil concretar-ho abans no acabi l'actual legislatura. Camp està d'acord en la necessitat de potenciar la contractació de personal més properes en comptes d'anar-les a buscar en destins llunyans com ara l'Amèrica del Sud.

El ministre també va assenyalar que ara la prioritat és concretar l'arribada de vols a l'aeroport inaugurat el passat 8 de gener. De moment no hi ha cap línia regular confirmada, però Francesc Camp destaca l'interès que hi han expressat diferents empreses dedicades a serveis com ara els aerotaxis i vols xàrter, segons informa Ràdio Seu. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT