PUBLICITAT

La demanda del setmanari 'Charlie Hebdo' desborda els quiosquers

  • Les sol·licituds per adquirir la revista superen els exemplars
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els clients fan cua davant d'un dels quioscos de París abans de la seva obertura, ahir Foto: Stephane Mahe

La revista satírica Charlie Hebdo va tornar ahir al carrer, just una setmana després de l'atemptat terrorista perpetrat en nom d'Al-Qaida i de les 17 morts ocasionades com a conseqüència d'aquell acte.

Fins fa uns dies, en tota Andorra tot just es distribuïen cinc exemplars d'aquest setmanari. Algunes d'aquestes publicacions fins i tot eren retornades a causa de la manca de demanda per part dels consumidors del Principat. Durant tot el dia d'ahir, per contra, els treballadors dels quioscos del país no es veien amb la capacitat d'abastar el volum de demandes que els arribaven per totes les vies. Clients que es passaven expressament pels negocis, trucades telefòniques i correus electrònics no van cessar ahir de sol·licitar la reserva de la primera edició del setmanari després dels horribles successos.

Com va succeir en molts punts de venda de premsa d'arreu d'Europa –i del món–, el nombre de demandes superava amb escreix la xifra d'exemplars a la venda del número especial que els dibuixants llançaven al carrer. L'esgotament, en minuts, de la publicació, va portar a la revista a ampliar la seva tirada habitual. En principi, estava prevista en tres milions que s'havien de repartir en varis dies. Finalment, la distribució s'allargarà fins el dia 19 amb una tirada històrica de cinc milions d'exemplars.

Andorra no s'ha vist exempta del fenomen produït pel setmanari. La distribuïdora encarregada de portar la premsa internacional va posposar el repartiment fins avui i multiplicarà per 20 els exemplars que entrega habitualment. A més, continuarà la labor els propers dies, en què té previst proporcionar fins a 200 exemplars als diferents establiments. I és que comerços que fins ara no comptaven amb el Charlie Hebdo entre les seves estanteries, van fer la demanda a corre-cuita per tal de satisfer els seus clients. Però només n'acontentaran uns quants, vist que el nombre de peticions és altament superior al d'exemplars disponibles. Així ho afirmava el propietari que dóna nom al Quiosc Toni d'Escaldes-Engordany: «normalment no tenim la revista». No obstant això, espera rebre'n 12 avui «tot i tenir dues desenes de reserves pendents» i haver-se vist obligat a rebutjar-ne «moltíssimes» perquè, com molts altres quiosquers, desconeix quantes revistes podrà obtenir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT