PUBLICITAT

Els numismàtics temen un retard en els lots per a col·leccionistes

  • Comerciants d'arreu s'han allotjat als hotels del Principat a l'espera de poder adquirir avui els nous euros
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els diferents valors facials de les monedes d'euro andorranes exposades en la caixa en què es distribueixen Foto: EL PERIÒDIC

Després de més d'un any a l'espera i segons va anunciar el Govern el passat dimarts 23 de desembre, avui es comencen a comercialitzar les primeres sèries per a col·leccionistes de l'euro andorrà. O això s'esperava.

Ahir per la tarda, els numismàtics del Principat encara no havien rebut ni un sol d'aquests lots pensats principalment per a filatèlics. Tampoc no sabien del tot cert el nombre de paquets dels que disposarien tot i haver estat contactats ja centenars de vegades per a la reserva d'aquesta edició que surt al carrer per un preu de 24 euros.

«Pensàvem rebre les monedes, com a mínim, un dia abans que se n'iniciés oficialment la posada a la venda», va afirmar ahir amb visible desconcert Vicenç Lucas, encarregat de la Filatèlia Andorrana, qui també explicava que des del Servei d'Emissions se l'emplaçava a trucar avui a primera hora perquè se li transmetés definitivament una informació que des del sector s'espera des de mesos enrere.

Els distribuïdors mostraven la seva inseguretat davant la manca de coneixement a que se'ls va sotmetre des del Govern. Els diferents punts on s'haurien de poder obtenir des d'avui mateix les primeres monedes d'euro andorranes col·leccionables encara no podien assegurarm abans del tancament de la jornada d'ahir, si realment se les farien arribar.

Tot això es produeix mentre milers de filatelistes esperen fer efectiva la seva reserva amb l'adquisició dels anhelats euros andorrans. Fins i tot nombrosos comerciants i col·leccionistes han arribar al país durant els darrers dies amb la intenció de ser dels primers en adquirir l'estoig en què es disposa cadascun dels valors facials, tot i no saber encara quantes unitats podrà comprar cada persona. I és que cal recordar que, per tal d'evitar les especulacions a costa de la nova moneda, la venda d'aquestes sèries per al col·leccionisme estarà controlada.

A més d'aquest sets causants de certa controvèrsia en l'àmbit de la numismàtica, les monedes d'euro andorranes de 50, 20 i 10 cèntims també es comencen a distribuir avui de forma aleatòria entre els euros espanyols perquè comencin a circular per Europa.

Andorrans i residents/ Els ciutadans d'Andorra poden adquirir des del desembre i mitjançant la pàgina web www.euros.ad, un dels 70.000 lots reservats per als residents. Ara per ara, i segons dades del Govern, s'han venut 7.167 lots, dels quals 3.697 han estat reservats durant aquest 2015.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT