PUBLICITAT

Andorra la Vella té pendents de rebre 117.860 euros de multes

  • Els comuns volen tenir més control en els cobraments a través de l'autotutela
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ORIOL LLAURADÓ

Segons l'edicte publicat ahir al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), el Comú d'Andorra la Vella té un total de 117.860 euros pendents de cobrament per les prop de 900 multes per infraccions en el Codi de Circulació i en les normes comunals que regulen les zones d'estacionament limitat. Davant la impossibilitat de procedir a la notificació personal, el Comú va donar a conèixer els infractors, que a partir d'avui disposen de 10 dies hàbils per presentar al·legacions. En cas que la persona afectada no en presenti ni aboni l'import de la multa en aquests 10 dies, es considerarà resolt l'expedient i notificada la resolució sense necessitat de dictar resolució expressa. L'afectat disposarà de 30 dies més un cop finalitzi el període per presentar al·legacions per abonar l'import al Comú. Si no es fa el pagament en els terminis marcats, es procedirà a l'execució forçada de la sanció aplicant un recàrrec únic del 20%. Si s'aplica aquest percentatge al total pendent de cobrament per part del Comú, la xifra ascendeix a 141.432 euros.

autotutela executiva / Això sí, en cas de presentar al·legacions i un cop dictada sentència, l'afectat pot recórrer en alçada davant del Govern.

Aquest és un dels processos que els comuns volen evitar a través de l'autotutela en execucions i embargaments administratius, per la qual ja han començat a treballar un cop aprovada la llei que modifica el Codi de l'Administració i que els permetria tenir el control de la gestió tributària. Això sí, durant la reunió de cònsols es va descartar la possibilitat de deixar en mans del saig les execucions, perquè consideren que no es pot deixar en mans privades un tema corresponent a l'administració pública. D'aquesta forma els comuns tindrien més control sobre el cobrament, entre d'altres, de les multes per infraccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT