PUBLICITAT

Primes regulades i menys hores de permís administratiu

  • Aprovat el Reglament de Bombers perquè no s'és a temps de fer una llei
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Espot i el director de Bombers, Joan Carles Recasens, ahir Foto: TONY LARA

La llei del Cos de Bombers està «avançada» i «llesta» perquè pugui ser consultada pels sindicats. Però tenint en compte la proximitat de les eleccions, «no s'ha arribat a temps» i el ministeri de Justícia i Interior ha optat per desenvolupar el reglament, que ahir va ser aprovat pel Consell de Ministres. Aquest reglament no presenta canvis molt substancials pel que fa a la manera de treballar del cos, tot i que sí que planteja tres aspectes relacionades amb la despesa que aquest genera, tal i com va explicar el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot. Per una banda, introdueix i regula les primes que reben els bombers que s'especialitzen o que tenen alguna responsabilitat addicional, i per altra es redueixen les hores que tenen de permís administratiu per indisposició o visita mèdica. Concretament, es passa de les 40 hores actuals (de les que gaudeixen tots els funcionaris), a les 24 hores. També s'intenta reduir el nombre elevat d'hores extra.

En relació a les primes, tindran una base retributiva de 50 euros, una d'entre 50 i 118 € per especificitat, d'entre 40 i 229 € per nivell i d'entre 70 i 200 € per responsabilitat. Espot va explicar que actualment vora 80 de bombers ja perceben primes, però que ara queda tot regulat.

D'altra banda, i pel que fa als permisos administratius, la decisió de reduir-los s'ha pres no tan perquè hi hagi un abús d'aquests, sinó perquè el fet de treballar sobretot en torns de 24 hores permet als bombers tenir després dies de descans. Dies en què poden anar al metge, «una persona que treballa de 8 a 5 té més dificultats», va plantejar Espot. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT