PUBLICITAT

DA de Canillo exigeix que Bonell ocupi el quart lloc de la nacional

  • El comitè local rebutja que la subsíndica estigui al setè lloc
J.R.BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bonell, en una jornades d'història a la Casa de la Vall Foto: ÀLEX LARA

Mentre Antoni Martí aterrava a la capital francesa per anunciar al copríncep francès, François Hollande, la data de les eleccions (1 de març), el comitè parroquial de DA de Canillo es reunia dilluns a la nit amb una quarantena de simpatitzants per analitzar la situació electoral i, especialment, la proposta de Martí de què Canillo estigui representada amb un setè lloc a la llista nacional.

A priori des del comitè local no es veu amb bons ulls que Mònica Bonell sigui setena, ates que com a subsíndica quedaria relegada en un lloc massa avall. El quart lloc és el més apreciat, però des de Canillo s'entén que Martí té moltes dificultats per acontentar a totes les parròquies i, per aquest motiu, tampoc disgustaria que Bonell anés de cinquena, com fa quatre anys.

Pel que fa a la candidatura parròquial el tàndem format pel ministre Jordi Alcobé i Martí Salvans es dóna per fet, com també que el primer suplent es convertirà en conseller general, tenint en compte que molt probablement Alcobé seguirà en el gabinet taronja.

En cas que el comitè local es vegi forçat a acceptar el setè lloc, es descarta que sigui Bonell qui l'ocupi, i la subsíndica podria passar a la llista territorial. En la reunió es va decidir crear una comissió de candidatures que acabarà la confecció de les llistes. En aquest sentit l'equip Alcobé-Salvans és vist per un sector com poc equilibrat per satisfer les diferents sensibilitats polítiques que conflueixen a DA a Canillo, ja que la seva existència va ser possible gràcies a un pacte polític.

SDP / Paral·lelament Jaume Bartmeu va afirmar ahir que SDP descarta confeccionar una llista a Canillo. No hi ha efectius i tot apunta a que només Liberals d'Andorra té possibilitats de competir amb DA. En declaracions al programa Hora Andorra de la SER, l'excap de Govern va declarar que Socialdemocràcia i Progrés presentarà candidatures territorials a cinc parròquies: Sant Julià, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Ordino i Encamp. A banda de Canillo, no ho farà a la Massana, on probablement els electors hauran de triar entre DA, Ld'A i el PS.

Dissabte SDP celebrarà un Consell Nacional que permetrà abordarà la confecció del programa electoral i es començaran a perfilar les candidatures, segons va informar la mateixa emissora. Tot supeditat a qué Martí aprovi el decret per dissoldre el Consell General.

Bartumeu no va voler aclarir si encapçalarà la candidatura nacional d'SDP a la llista nacional, assegurant que «aquesta és una qüestió que s'analitzarà dissabte», tot afegint que «és una qüestió que s'ha de decidir entre els companys de formació» en els propers dies.

Mentre pren força el nom de Víctor Naudí, que en els darrers dies ha proliferat per les xarxes socials amb comptes que fins ara no utilitzava. L'exministre de l'Interior apareix com un possible candidat a liderar la llista nacional en cas que Bartumeu opti per quedar relegat en un segon terme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT