PUBLICITAT

Flachau no és Zagreb

  • Mireia Gutiérrez acaba 51a en l'eslàlom de la Copa del Món, després de ser 20a el 4 de gener a Croàcia
EL PERIÒDIC
FLACHAU

Periodic
Gutiérrez, durant l'eslàlom del passat 4 de gener, a Zagreb, quan va assolir la històrica 20a posició en la Copa del Món Foto: ALEXIS BROICHARD / AGENCE ZOOM

Zagreb va ser la gran alegria per a Mireia Gutiérrez, quan va ser 20a en la Copa del Món en aquell eslàlom que ha entrat en la història de l'esquí andorrà com el millor resultat mai obtingut per una esquiadora del Principat, i Flachau, a Àustria, ahir, simplement serà el record d'una segona cita consecutiva, després d'aquella, que no va sortir com s'esperava. Perquè després d'un bon resultat sempre es desitja que tingui continuïtat, però aquesta no va arribar perquè l'andorrana ahir va ser 51a en la primera mànega sense poder entrar en el top 30 de la segona. Entre altres coses, perquè el nivell va ser altíssim, amb dos segons de marge entre les 30 primeres.

«Surto molt bé, bon ritme a una pista molt marcada», va dir ahir l'esquiadora, que amb tot assumia que no havia estat el dia perfecte: «Faig un parell d'errades a meitat de carrera i perdo el ritme i em fico a contratemps fins baix». «No estava esquiant malament, m'he equivocat en la trajectòria», hi va afegir Gutiérrez, que pensa ja en «rectificar» en la Copa d'Europa i curar-se «del refredat que porto», per mirar també cap als Mundials de Vail, als Estats Units, que es disputen del 2 al 15 de febrer.

Mireia Gutiérrez va sortir amb el dorsal 66 i quan arribava a la meta marcava el 50è millor temps. Finalment, i una vegada acabada la participació de totes les esquiadores, va ser 51a. El seu temps va ser de 59,09s, a 3,69s del millor registre de la primera mànega, que va ser per a la sueca Frida Hansdotter amb 55,40s. Gutiérrez va marcar el 40è millor temps en el primer pas intermig, amb 18,22s, i el 48è en el segon, amb 37,75s, per creuar la línia de meta amb els 59,09s definitius.

Segons va explicar també el director tècnic de la FAE, Carles Visa, «estava molt difícil agafar els 30. Només hi ha hagut dos segons de diferència entre el top 30. Ja sabem que això entrava dins dels pronòstics, ara a continuar pel nostre objectiu, que és la Copa d'Europa, i baixar els punts».

VERDÚ, 11È AL GEGANT DE LES SAISIES / Ahir es va disputar a Les Saisies (França) el segon gegant FIS amb Joan Verdú novament entre els millors, amb l'11a posició final i 25.47 punts FIS que confirmaven els 25.86 que va fer en la cursa del dia anterior. Així mateix, Josh Alayrach va ser 28è amb 37.97 punts FIS, prop dels 36.10 que té en la 7a llista de la FIS; Àxel Esteve 29è; Robert Solsona 38è; Xavi Salvadores 43è; Kevin Courrieu 65è; i Marc Vieitez 74è.

Per altra part, a Pila van disputar el gegant l'equip femení, amb Mariona Raméntol, Noemi Mora i Marta Ribó millorant i amb Carmina Pallàs 6a i Sara Raméntol 9a, i també el masculí, amb Arià Missè 14è i Matías Vargas 16è.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT