PUBLICITAT

MoraBanc irromp al mercat espanyol comprant la gestora Tressis

  • L'entitat ha pagat al voltant de 50 milions d'euros per adquirir el 85% del total
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

MoraBanc està ultimant la compra del 85% de la firma espanyola independent de gestió de patrimonis Tressis, segons va informar ahir el diari Expansión. L'operació està pràcticament tancada, i es preveu que les entitats protagonistes ho anunciïn avui mateix. Des de MoraBanc, però, no van voler ni confirmar ni desmentir la notícia, recordant que en aquest tipus de qüestions no faciliten informació fins que l'operació no està «el 100% tancada».

Tot i que no han transcendit les xifres de l'acord, en el mercat de banca privada s'especula que MoraBanc pot haver pagat al voltant de 50 milions d'euros per adquirir el 85% de Tressis, un grup que desenvolupa el seu negoci a Espanya a través d'una gestora i d'una societat de valors. Amb aquesta operació, MoraBanc entrarà per primera vegada al mercat espanyol, on ja operen Crèdit Andorrà (Banco Alcalá), BPA (Banco Madrid) i Andbank (Inversis).

Tressis, que compta amb més de 3.000 milions d'euros en actius gestionats, va tenir un benefici net d'un milió d'euros l'any passat, triplicant la xifra del 2013. Fins a la data, el principal accionista és Net Generation (15,95%), seguit per José Miguel Maté (10,79%), la financera Sia Capital (10,52%) i Sia Capital Management, que controla un 9,39%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT