PUBLICITAT

Martí comunicarà avui la data de les properes eleccions generals

  • El cap de Govern, convençut que els CDI amb França i Espanya es ratificaran aquest 2015
EL PERIÒDIC
PARÍS

Periodic
Martí i Mateu, durant l'entrevista a l'Elisi amb Hollande i el nou representant del copríncep, Thierry Lataste Foto: CHRIS GLAUDEL

El copríncep d’Andorra i president de la República Francesa, François Hollande, ja coneix la data de les properes eleccions generals al Principat. Li va comunicar ahir mateix al matí el propi cap de Govern, Toni Martí, que es va desplaçar fins al Palau de l’Elisi acompanyat del síndic, Vicenç Mateu, per analitzar l’actualitat d’aquesta legislatura que expira. Aquesta data de les eleccions (que serà l’1 de març, ja que divendres sortirà publicat al BOPA el decret de dissolució del Consell General), juntament amb la data de l’últim dia per presentar llistes electorals serà comunicada avui mateix als presidents dels grups parlamentaris així com a la pròpia ciutadania. «És una qüestió de correcció institucional que ho comuniqui demà mateix [per avui] de manera personal a tot el poble andorrà i als presidents dels grups parlamentaris», va exposar Martí un cop finalitzada la reunió. Així mateix, demà té previst desplaçar-se al Palau Episcopal per comunicar la mateixa informació al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.
Durant la reunió, de 30 minuts de durada, es va fer un repàs als avenços fets durant la legislatura, reconeixent que encara queden «dossiers molt importants sobre la taula», però també destacant els ja tancats com la signatura del conveni de doble imposició amb França (que s’està allargant perquè ha de tornar a l’Assemblea Nacional). En aquest sentit, Martí va agrair l’impuls i l’ajuda que Andorra va rebre des de l’Elisi per tal que el CDI fos una realitat. Així mateix, el cap de Govern va explicar que durant la reunió també van parlar del «bon acord» assolit amb Espanya, i es va mostrar convençut que els dos convenis seran ratificats aquest 2015. En el cas del CDI amb França, Martí va recordar que hi ha una voluntat manifesta per ratificar-lo i que, independentment del que va passar al Senat, en els propers dies passarà a segona lectura a l’Assemblea Nacional i el text quedarà finalment aprovat.

SUPORT A EUROPA / Durant la trobada, Martí va manifestar al president de la República Francesa que la legislatura acaba «amb molts fronts oberts i moltes esperances de futur», i va remarcar que «en aquests moments, una involució d’aquesta política seria dolenta per Andorra». Un dels reptes és el futur acord d’associació que Andorra ha de negociar amb la Unió Europea, que, segons Martí, «si ho sabem fer bé i si hi ha una gran unitat, serà una oportunitat per avançar». Hollande, de la seva banda, va aprofitar per reiterar el suport de la República Francesa a la negociació que s’ha d’encetar properament, tot respectant «que ha de tenir les seves particularitats» andorranes. «És una negociació volguda per molts caps de Govern i que serà molt beneficiosa per tot Andorra, no només pels andorrans», va afegir.
Finalment, la delegació andorrana va traslladar a Hollande les mostres de condol del poble andorrà pels «llastimosos» atemptats a París de la setmana passada. A més, la reunió també va servir perquè Martí i Mateu coneguessin en persona el nou representant personal del copríncep francès, Thierry Lataste. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT