PUBLICITAT

160 diabètics participen en la prova pilot del nou MAAS

  • Un 80% dels metges de capçalera ja s'hi han adherit al programa
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Façana de l'edifici del Centre d'Atenció Primària de la parròquia d'Ordino Foto: TONY LARA

L a segona reunió del comitè estratègic de seguiment de la prova pilot del nou Model d'Atenció Sanitària, celebrada ahir va a la seu del Ministeri de Salut i Benestar, va servir per fer un primer balanç del seu funcionament. La prova s'adreça a diabètics mellitus 2, principalment afectats per cardiopaties i tensió alta. Segons va explicar la presidenta de l'Associació de Diabètics d'Andorra, Madu Jethani, fins al moment s'han adherit al programa un 80% dels metges de capçalera o referents, el que representa un total de 25 professionals. El circuit es completa amb la participació de dues infermeres que en fan el seguiment. Pràcticament la totalitat dels sanitaris tenen ja accés a la Història Clínica Digital d'Andorra (HCDA). Això a la pràctica representa un historial clínic únic de l'usuari que ha de permetre acabar amb la burocratització del sistema. Les dades també assenyalen que ara per ara hi ha 161 pacients adscrits. D'aquestes persones una trentena són joves, alguns d'ells amb problemes de sobrepès.

Tots els pacients que de manera voluntària s'han volgut afegir a la prova no «estan tenint cap problema i el programa està funcionant de manera correcta», va indicar Jethani. Un pla individualitzat per a cada pacient permet vetllar per la continuïtat assistencial fixant les visites a altres professionals de la salut i proves mèdiques. Jethani va destacar que la CASS també està complint amb la cobertura del 90% de les despeses generades en tot el procés per la qual cosa «estan molt satisfets».

Les previsions, a més, són optimistes en relació al nombre d'usuaris que es puguin adherir. Així durant la trobada d'ahir els experts van pronosticar que a finals de febrer aquest percentatge pot arribar a superar les 300 persones, i fins tot, les 400. El comitè estratègic es reuneix una vegada al mes i està integrat, entre d'altres, per representants del Ministeri de Salut, del SASS, de la CASS i de l'Associació de Diabètics d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT