PUBLICITAT

El cicle de cinema de muntanya porta els 'cracks' Urko Carmona i Stefan Glowacz

  • També hi participarà el fundador del Freeride World Tour
  • CARTELLERA
L.F.M
ORDINO

El programa d'aquest any del Cicle de cinema de muntanya i de viatges, organitzat conjuntament per la Massana i Ordino, porta esportistes d'alt nivell, en destaquen dos escaladors: Urko Carmona i Stefan Glowacz.

Un cicle que cada vegada està «més consolidat», tal i com va afirmar la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi, i va corroborar la consellera de cultura del Comú de la Massana, Jael Pozo, que va afegir la importància de la col·laboració dels dos comuns per aconseguir més qualitat: «una aposta que creiem que les corporacions han de mantenir».

VIATJAR PEL MÓN/ Com si es tractessin de targetes d'embarcament, els tríptics del cicle mostren una programació: «que ens portarà a viatjar per tot el món», amb sis propostes de muntanya i quatre de viatges, «i ens permetrà veure els cims més alts del planeta i arribar als indrets més recòndits».

Així doncs, els aficionats a la muntanya i als viatges que agafin els seus bitllets, perquè la primera sortida és el 22 de gener, a l'Auditori Nacional d'Ordino, amb Mont Perdut, 1976. Esquí de Muntanya i el documental Els Pirineus. Una gran Travessa amb esquís.

El 12 de febrer, en el context del campionat Freeride World Tour al Principat, el cicle porta a Nicolas Hale-Woods, el seu fundador, i alguns dels riders de la pel·lícula The Bec des Rosses. Mountain of Legends, dirigida per Peter Charaf i que es projectarà abans del col·loqui a l'Auditori Nacional.

El 26 de febrer és el torn del Kerepacupai Vená, amb Eduard Escrich a l'Auditori Nacional; en la conferència es presenta l'ascensió al l'Ayuyantepui i el descens tècnic del Kerepacupai Vená, conegut com a Salto Ángel, la cascada més gran del món, amb 907 metres d'alçada.

Els dos plats forts de la secció de muntanya arriben al març: Urko Carmona el dia 12 presentarà Urko. Escalando el presente, un documental sobre la seva vida. Carmona és el vigent campió del món de paraescalada, amb 14 anys va perdre una cama en un accident de trànsit. Into the light de Stefan Glowacz i Red Chili s'encarregarà de tancar el cicle. Glowacz n'és director i protagonista i assistirà per fer un col·loqui amb el públic, i per parlar de l'aventura d'aquestes dues llegendes de l'escalada, que es van unir per fer via a la cova Majlis al - Jinn, a Oman, en el què és provablement el sostre més gran del nostre planeta. «Adrenalina pura», va augurar Naudi.

Pel que fa a la secció de viatges, Pozo va presentar les quatre propestes: El 28 de gener, Sergi Fernández i Amelia Herrero presenten Més enllà dels cims....Amb un parell de rodes, al Teatre de les Fontetes de la Massana. Un viatge amb bicicleta pels Alps, els Pirineus o l'Atles a través del qual «mostraran l'essència de les seves travesses de ciclisme de muntanya».

També a les Fontetes, el 16 de febrer, tindran el seu lloc en aquesta secció els Castellers d'Andorra. El de la colla «no és un viatge propiament dit», però si un viatge cultural, d'una tradició que arriba al Principat amb aquesta colla creada l'any passat i que el 2015 farà el seu bateig. Dos dies després, el 18 de febrer Un món amb bicicleta amb Alice Goffart i Andoni Rodelgo. «L'estiu del 2004, l'Andoni i l'Àlex, ho van deixar tot i, amb molta incertesa, van marxar fins a l'Extrem Orient amb bicicleta» i van continuar viatjant pel món fins el 2013. Ells explicaran les seves vivències i l'estil de vida i les aventures dels tres últims anys viatjant amb els seus fills.

Finalment, la secció de viatges acaba el 4 de març, amb La llet de papaia: visions d'un expatriat imprudent a l'Àfrica. Jordi Melchor presentarà el seu llibre, un recull fotogràfic i realitzarà un col·loqui amb el públic per parlar de la seva experiència en aquest continent.

Ester Segura, de la Fundació Muntanyencs per l'Himàlaia, va concloure la importància que està tenint aquest cicle per crear «una comunitat muntanyenca» als Pirineus i que l'objectiu és «mantenir la qualitat de les projeccions i les xarrades, per mantenir el públic que ja és fidel a aquest cicle», alhora d'obrir-lo a més àmbits gràcies ala incorporació de noves disciplines. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT