PUBLICITAT

El PS proposa l'atenció domiciliària com a model per a la gent gran

  • López assegura que els centres sociosanitaris són «complicats» de mantenir
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Simó Duró i Pere López conversen durant la reunió del PS amb la Federació de la Gent Gran, ahir Foto: TONY LARA

El darrer informe del CRES mostrava que la principal preocupació actualment dels andorrans són les pensions, afectades de forma «notable» després de la modificació de la Llei de la CASS. Per aquest motiu, varis membres del Partit Socialdemòcrata (PS) es van reunir ahir amb representants de la Federació de la Gent Gran d'Andorra –entre d'altres el seu president, Simó Duró– per tenir un retorn sobre les principals preocupacions i exposar-los les propostes que inclouran al programa electoral.

El president del PS, Pere López, va donar a conèixer en roda de premsa les tres propostes principals, entre les quals destaca la creació d'un Pla d'Atenció a la Dependència que significaria un canvi de model pel que fa a la cura dels padrins. D'aquesta forma, la prioritat seria poder atendre la gent gran en funció del grau de dependència als seus propis habitatges i deixar els macrocentres només «per aquells de necessitat en què l'atenció domiciliària no sigui possible». López va assegurar que l'objectiu «a mitjà i llarg termini» és que el Principit sigui «també capdavanter en matèria social», i va assegurar que «com a exemple s'han agafat els models de referència de la Unió Europea».

A la llarga, si el Pla dóna els resultats esperats, l'objectiu és que passi a ser una llei. Això sí, el primer secretari del PS va apuntar que normalitzar el projecte i veure Andorra «amb una atenció domiciliaria pionera és a 10 o 15 anys vista. «És una aposta valenta i una proposta que ha estat molt ben acollida per part de la Federació de la Gent Gran», va assegurar López.

Els objectius / A més d'aconseguir que els padrins millorin la seva qualitat de vida pel fet d'estar a casa amb els familiars, un altre dels objectius d'aquesta mesura és la «creació de llocs de serveis i llocs de treball». López també va assegurar que «els macrocentres d'atenció a les persones grans són espais cada vegada més complexos», i va afegir que els costos d'aquests a nivell de construcció i manteniment «sónmolt complicats».

Això sí, López va admetre que «amb la informació macroeconòmica de la que disposem avui dia és gairebé impossible fer un estudi» de l'impacte que tindria sobre l'economia andorrana. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT