PUBLICITAT

Hisenda reclama 8,4 milions als Pujol pels comptes al Principat

  • La sanció és del 150% i se suma al recàrrec per tributar fora de termini
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

Hisenda va imposar un sanció a la família Pujol pels comptes al Principat que podria arribar als 8,4 milions d'euros, segons va informar ahir el diari espanyol ABC. El rotatiu va assegurar que Marta Ferrusola i quatre dels seus fills van intentar regularitzar quatre milions d'euros pagant només 1,75 milions en concepte d'IRPF i 32.000 en Patrimoni. A més, ho van fer fora del termini marcat pel Govern espanyol per declarar les fortunes fora de la frontera espanyola atenint-se a l'amnistia fiscal que sí que va aprofitar Josep Pujol. L'Agència Tributària estaria examinant les declaracions complementàries que van presentar els Pujol el passat 14 de juliol per regularitzar la fortuna acumulada durant 30 anys a Andorra.

Segons les dades que l'Agència Tributària va enviar al Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona, els 1,75 milions ja han estat ingressats i el 27 d'aquest mes Jordi Pujol, Marta Ferrusola i tres dels seus fills hauran de declarar en aquest mateix Jutjat com a imputats per blanqueig de dinar i delicte fiscal.

Els 8,4 milions / El primer dels increments que fan que la xifra total ascendeixi a 8,4 milions és el recàrrec del 20% per tributar fora de termini. A aquests, s'hi han d'afegir els interessos de demora que ascendirien a 300.000 euros.

La part més polèmica i la que faria créixer més la xifra és la sanció de fins el 150% dels fons que han de pagar els contribuents, segons estableix la darrera normativa fiscal. De tal forma que per regularitzar els quatre milions d'euros la multa ascendeix a sis.

Segons informa el mateix ABC, el president del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda, Carlos Cruz, va assegurar que, en principi, s'aplicarà el 150% de la sanció. Existeixen dubtes per aquesta sanció quan es tracta d'un procés voluntari, pel que cal esperar recorrin i seran els tribunals qui decidiran.

Els Pujol van optar per aquesta opció perquè defraudar a Hisenda més de 120.000 euros és delicte penal, en canvi la regularització voluntària permet deixar-ho en una sanció administrativa i evitar la presó. Tot i això, el fet de que el Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona els imputés per delicte fiscal i blanqueig de capital, fa que acabar entre reixes segueixi sent una possibilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT