PUBLICITAT

La Policia i el servei de Circulació comparteixen noves dependències

  • El cost total de l'embelliment de l'entrada al país des de França ha estat d'un milió d'euros
  • El projecte culminarà amb el vial d'accés a la vila i una rotonda a la boca est del Túnel d'Envalira
MARISA DA COSTA
PAS DE LA CASA

Periodic
Antoni Martí, Xavier Espot, Jordi Alcobé i Jordi Mas visiten les cel·les de les noves dependències del Pas de la Casa, ahir Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Antoni Martí, i el cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, van signar ahir el conveni amb el que es permet a la Policia i al servei de Circulació encampadà compartir ubicació al Pas de la Casa.

Ambdós cossos d'agents s'instal·laran a partir d'aquesta setmana a les noves dependències construïdes a la zona on antigament es trobava la duana de la vila fronterera.

Precisament amb la voluntat d'inaugurar aquestes noves instal·lacions, es van desplaçar fins el Pas de la Casa –juntament amb el cap de Govern– el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot. El cònsol menor encampadà, Jordi Torres, va acompanyar Mas per representar l'òrgan comunal en aquest acte. I és que, tal i com va assenyalar el cònsol major, l'habilitació d'aquestes dependències «era una vella reivindicació del nostre mandat comunal».

El Govern i el Comú d'Encamp van treballar conjuntament en aquest projecte de millora de la qualitat dels accessos des de França fins a Andorra.

En total, el Govern ha invertit aproximadament un milió d'euros en la construcció d'una plaça pública i d'una superfície de 300 metres quadrats que el cos policial utilitza des del passat pont de la Puríssima i fins on es traslladaran en el transcurs d'aquesta setmana els agents de circulació que fins ara se situaven al carrer Sant Jordi, davant de les pistes.

Amb aquesta inversió «controlada i assumible es va voler centralitzar en un únic espai la majoria dels serveis públics que es poden trobar al Pas de la Casa», segons va afirmar Alcobé. El ministre també va apuntar que la construcció «és austera però molt funcional», ja que, a més de compendiar la Policia, el servei de Circulació i l'Oficina de Turisme del poble, es va respondre a la necessitat llargament reclamada pel Comú d'Encamp de rehabilitar una entrada principal al país des del territori francès que «era inoperativa i malmesa» i que ara «s'ha convertit en una plaça pública que, a més, és un mirador de cara a l'Ariège».

La construcció del nou local es va fer en dues fases. La primera va consistir en l'enderrocament de l'antic edifici de tres plantes on s'ubicava la duana des del 1975, després de les degudes gestions amb el país veí. La segona consistia en «embellir l'entrada al país i donar una obertura amb una plaça pública que dóna una molt bona visibilitat de França», va destacar Mas.

El paquet de millora dels accessos al Pas de la Casa es donarà per culminat amb la finalització de la construcció d'un vial que connectarà la boca est del túnel d'Envalira amb el poble, així com una rotonda en aquesta mateixa sortida. Tot plegat s'espera que el termini d'execució no vagi més enllà d'aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT