PUBLICITAT

Ocupació registra un 19% menys d'aturats que al novembre

  • El programa en zones allunyades només ha tancat entre 5 i 10 contractacions
EL PERIÒDIC / MARISA DA COSTA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Confirmant el que ja avançava aquest rotatiu fa dues setmanes, el nombre d'aturats al mes de desembre es va situar en les 567 persones, el que suposa un descens del 19,1% respecte al novembre, quan se'n van comptabilitzar 701. Així ho va posar en relleu ahir el Departament d'Estadística. A més, les persones sense feina van disminuir un 29,1% respecte al desembre del 2013, quan n'hi havia 800. Pel que fa a les persones que volen millorar la seva situació laboral, es va situar en 180, el que suposa un descens del 10% respecte al novembre.

Dels 567 demandants en recerca d'un lloc de treball, el 24,2% són treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, el 19,9% són treballadors no qualificats, i el 18,3% són empleats administratius. El detall per tram d'edat mostra que els aturats es concentren principalment en el que va dels 40 als 59 anys. Pel que fa al gènere, s'observa una proporció més gran d'homes en recerca, amb el 60,3%.

D'altra banda, tres nacionalitats formen el nucli gros dels demandants: els andorrans, amb el 34,3%; els espanyols, amb un 33,6%; els portuguesos, amb el 15,8 % i altres, amb un 13,4%.

774 aturats de mitjana / Pel que fa als demandants d'alta a final de mes, se n'ha calculat la mitjana. Els darrers dotze mesos hi ha hagut una mitjana de 774 demandants en recerca i 193 en millora, amb una variació negativa respecte al mateix període de l'any anterior del 21,2% pel que fa als demandants en recerca. La mitjana de llocs de treball a final de mes en aquest període és de 358 amb un augment percentual respecte al mateix període de l'any anterior del 48,5%.

D'altra banda, el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària al desembre va ser de 56, el que suposa un descens del 16,4% respecte al novembre, i un descens del 34,1% respecte al desembre del 2013 quan se'n van comptabilitzar 85.

OCUPACIÓ A ZONES ALLUNYADES / El Ministre de Justícia i Interior va destacar ahir que les dades del desembre són les més baixes des que es va iniciar la legislatura. Malgrat tot, va exposar que el Govern «no baixarà els braços i seguirà duent a terme polítiques d'ocupació».

Polítiques d'ocupació com el programa aprovat a l'estiu de foment de la contractació de les zones allunyades (que interessa particularment al Pas de la casa). El ministre va reconèixer que, de moment, les xifres del programa «no són les que esperàvem. Preteníem tenir més èxit». Però en qualsevol cas, va defensar, «hem de tenir en compte que el programa es va aprovar a l'estiu. Ara tot just iniciem la temporada d'hivern i per tant creiem que començarà a augmentar la xifra de sol·licituds». Fins la data d'avui les contractacions tancades han estat «entre cinc i deu», que implica menys gent inscrita a Ocupació i, per tant, «ja ha valgut la pena», va defensar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT