PUBLICITAT

Martí ofereix a Torres Falcó el Ministeri de Territori

  • L'exmilitant del PS ha rebut la proposta directament de Martí
J.R.BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Torres Falcó, a la esquerra de la imatge, en un acte oficial Foto: EL PERIÒDIC

L'exmilitant del PS, Jordi Torres Falcó, s'està rumiant si accepta l'oferta que li ha fet directament el cap de Govern, Toni Martí, d'ocupar un lloc destacat a la llista nacional de DA per després assumir la cartera de Territori, que quedaria separada de la d'Economia si DA obté majoria al Consell General per tornar a governar quatre anys.

L'empresari encampadà és una de les cares noves amb que Martí vol competir a la parròquia davant una aliança de Liberals d'Andorra (LdA) amb els independents afins a Miquel Alís, en una circumscripció que, a més, tindrà llistes del PS i d'SDP. L'actual conseller taronja, Xavier Montané, ha repetit en diverses ocasions la seva decisió de deixar la primera línia de la política per motius personals i professionals, el que deixa el camí lliure a UP+DA a jugar la basa de Torres Falcó.

El 23 de febrer les llistes hauran d'estar tancades. L'activitat a hores d'ara és frenètica davant l'auge dels liberals –hereus del PLA– que es presenten amb un missatge de renovació i que esperen la resposta afirmativa del que serà el cap de llista de la nacional per començar una dura campanya electoral que s'iniciarà el 14 de febrer. DA dóna per perduda Sant Julià de Lòria, mentre que la disputa a la Massana serà també dura, i queda supeditada a que l'exsíndic Joan Gabriel prengui posició. Per part dels liberals es dóna per segur que Amadeu Rossell serà un dels noms a la candidatura parroquial.

Desgast / La irrupció dels liberals ha fet perdre pistonada als demòcrates. Ladislau Baró i Jordi Cinca repetiran donant suport a Martí. DA està comprovant com aquest desgast va en benefici de LdA, que abandera la consigna contra l'IRPF i que, amb excepció d'Andorra la Vella i sobretot d'Escaldes-Engordany, veu com té possibilitats a les parròquies i aspira a formar un grup parlamentari decisiu al Consell General, a l'espera d'aquí vuit anys d'intentar recuperar el Govern. Si Encamp i la Massana són dues places complicades per a DA, també ho és Ordino, on l'excònsol Enric Dolsa donarà suport a una llista que, a falta de la confirmació oficial, té a Julià Vila com a candidat a obtenir un dels escons en joc el proper 1 de març.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT