PUBLICITAT

El FeMAP incorpora Sant Joan de les Abadesses

  • El Festival compta fins al moment amb 25 municipis adherits
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Església i museu de Sant Joan de les Abadesses. Foto: EL PERIÒDIC

El 5è Festival de Música Antiga dels Pirineus incorporarà un nou municipi. Després de la recent entrada de Sant Llorenç de Morunys, el certamen va fer públic un nou acord amb l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

D'aquesta manera, el FeMAP amplia la seva presència al Ripollès i a les comarques de Girona. A més a més, això permetrà incorporar al llistat d'escenaris un dels conjunts monumentals més importants del patrimoni medieval català: el que conformen el Monestir, el Palau de l'Abadia i l'Era d'en Serralta, que formen part de la vila vella de Sant Joan de les Abadesses.

A banda de divulgar la música antiga, el FeMAP també té com a objectiu difondre el patrimoni arquitectònic del Pirineu, especialment el romànic.

Així, entre els auditoris del festival també hi ha la Catedral de la Seu, l'església de Sant Vicenç d'Estamariu, el Monestir de Ripoll o bé la Basílica del Sant Sepulcre de Palera.

El FeMAP no descarta anunciar durant els propers mesos noves incorporacions al llistat de municipis, que en les quatre edicions celebrades fins ara no ha parat de créixer.

Actualment ja són prop de 25. La Seu d'Urgell va ser un dels impulsors del certamen, que va prendre el relleu del Festival Joan Brudieu i que va néixer amb col·laboració entre diferents administracions aprofitant el prestigi i la trajectòria de l'esdeveniment urgellenc l'any 2010.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT