El MoraBanc està abonat a arribar al final amb el marcador obert i acabar perdent

UN NOU 'DEJA VU'

No hi ha manera de que aquest BC MoraBanc Andorra guanyi un partit amb final ajustat. Alimenta esperances fins el final, sigui qui sigui el rival –fins i tot si és el Reial Madrid–, però acaba malparat. Ahir a la pista del Río Natura Monbus va ser com un déjà vu; es va repetir la història per a un equip de Peñarroya que acumula ja tres derrotes consecutives i que a causa de la victòria del Fuenlabrada ja està a una victòria de la zona de descens directe, ara propietat del Manresa, que té el mateix bagatge.

S’ha acabat el matalàs tot just quan ve el Barça al Poliesportiu el dissabte vinent per acabar la primera volta i posteriorment hi ha visita de l’Unicaja i desplaçament a Bilbao per engegar la segona.

Els tres primers minuts, sense punts, també van deixar clar quina és la situació mental d’uns i altres. Dubtes, imprecisions, errades en tirs fàcils... L’Obradoiro havia de guanyar sí o sí tant dissabte com en el pròxim partit per aferrar-se al miracle de classificar-se per a la Copa però malgrat la situació d’urgència, quan es va trencar l’empat inicial van ser els tricolors els que van dur la batuta. Entre l’ aportació d’Ivanov, Bogris i Jawai des de la pintura i el sempre encertat Betinho, els de Peñarroya van arribar a anar set amunt (14-21, minut 9) que Corbacho va arreglar amb tres tirs lliures en l’última acció del primer quart.

Montxo Fernández, obligat per les dues faltes de Kleber, va donar entrada al veterà Chagoyen i al polonès Waczynski, els quals es van encarregar de capgirar la truita amb sis i deu punts, respectivament. Una cistella de Cárdenas va concedir als gallecs un màxim avantatge de 37-26 (miknut 17) que va provocar la reacció del MoraBanc.

Va començar Ivanov amb una cistella i un triple, i van prosseguir Bogris i Sada; després d’aquest parcial de 0-9 (37-35) que va trencar Pumprla, Schreiner va posar la cirereta del pastís des de més enllà de 6,75 per arribar al descans 39-38.

DE NOU A COMENÇAR DE ZERO / Superada la pausa, el MoraBanc va tornar a evidenciar problemes al parquet per anotar; incapaç d’aturar Pumprla i Corbacho, en només cinc minuts l’equip de Peñarroya va tornar a trobar-se amb un desavantatge superior als deu punts (55-44) però un triple de Betinho i sis punts de Bogris, enmig de tres tirs lliures de Kleber i de la quarta personal d’un poc aportador Green, van tornar a donar vida al partit abans d’encarar els darrers deu minuts amb 58-53 al lluminós.

INTERCANVI DE COPS / Bivià i Trias van situar el 60-60 en només dos minuts. El partit va entrar en una fase d’intercanvi de cops. Waczynski anotava un triple a taulell però un tir lliure de Betinho i un triple d’Schreiner van posar els tricolors per davant (63-64) amb sis minuts per endavant. Des de l’inici del duel no manaven en el marcador els de Peñarroya, però va ser un vist i no vist. Perquè Kleber va respondre i Bogris no; Giannopoulos donava aire als locals amb un 2+1 i Schreiner picava anella de 6,75; Kleber petonejava la xarxa amb un tir de mitja distància i Ivanov es deixava un punt des del 4,60; Miller anotava un altre 2+1 i Ivanov cometia una falta personal en atac. L’Obradoiro havia tret a lluir la seva millor defensa en el moment clau, liderada per un immens Miller que amb dos taps va donar mitja victòria als seus.

El que dèiem: la història de sempre. El partit s’escapava en el tram decisiu després d’anar aguantant durant la primera mitja hora a empentes i rodolons. Després de dos minuts amb el MoraBanc sense anotar, Waczynski va fer pujar el 75-65 amb poc més de dos minuts per endavant. Els tricolors ja estaven amb l’espasa contra la paret i va començar a jugar a la desesperada. Green va endollar de tres, però Kleber va respondre des dels tirs lliures. Va prosseguir Ivanov, amb rèplica de Miller. 78-70 i quedava un minut. Ja no hi havia temps per a més que per a un altre triple de Green que decorava el lluminós, però no evitava una nova decepció. Navarro, fins fa res amb vòmits i diarrea, va passar desapercebut amb 2 punts i -7 de valoració; Trías, 2 punts i 1rebot; Sada, 2 punts i 2 assistències; Jawai, 7 punts i 2 rebots. Amb aquests números, difícil.

Dissabte ve al Poliesportiu el Barça, que va guanyar a casa contra el líder Unicaja i ha segellat la seva classificació per a la Copa. H