PUBLICITAT

La FAAD sol·licita facilitar la integració de discapacitats

  • Demanen equiparar el treball amb suport al model internacional
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge d'una persona amb cadira de rodes Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) reclama emfàticament la promulgació d'una llei que afavoreixi la contractació de persones amb diversitat funcional en el món laboral, tant al sector privat com al públic. Una norma que ja fa temps que existeix als països del nostre entorn, els quals concedeixen certes facilitats a les empreses i institucions per propiciar la integració de les persones amb discapacitat a l'àmbit professional.

Després de reunir-se amb diversos empresaris i amb la Cambra de Comerç, l'entitat proposa una llei que permeti que la inserció laboral es pugui fer per quota a partir d'un cert nombre de treballadors o crear una sèrie d'incentius fiscals per tal que es faci efectiva l'agilització de la contractació d'aquestes persones.

En la mateixa vessant, la FAAD cerca també ampliar el programa Agentas–projecte amb què s'integra els adults amb discapacitat a empreses i institucions de la comunitat–, de manera que aplegui tots els discapacitats.

Informes del grau de discapacitat/ La Comissió Nacional de Valoració (CONAVA), realitza uns informes de valoració de les persones amb discapacitat per determinar el seu accés als programes. La FAAD denuncia que les resolucions no són prou clarificadores i que, a més, s'hauria de fer un seguiment més exhaustiu de les persones a les que es valora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT