PUBLICITAT

Les rebaixes s'estanquen en vendes en el sector de la moda

  • Les xifres globalment disminueixen entre un 5 i un 10%
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un aparador d'un establiment comercial del país on les rebaixes són protagonistes, ahir. Foto: TONY LARA

La moda continua sent un dels sectors que no acaba d'atraure el suficient al consumidor durant les darreres campanyes de rebaixes al Principat. La temporada actual d'hivern no és cap exempció i els percentatges en negatiu del nivell de vendes en el sector tèxtil fa que la mitjana en el seu conjunt registri una disminució dels guanys xifrats entre el 5 i el 10% menys en relació al mateix període de l'any passat, segons va explicar el vicepresident en funcions de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra, FACA, Antoni Miralles. Per contra s'ha constatat un increment important de transaccions pel que fa a sectors com ara la joieria, rellotgeria, bijuteria i objectes de regal en general, especialment fins a la diada de Reis.

La reducció de les vendes de roba ha provocat que molts establiments hagin optat aquest mes per augmentar els descomptes que ofereixen i que fins ara se situaven entre el 30 i el 50 per cent.

Especialment cal destacar les oportunitats sobretot en peces de roba per a dones. Per a Miralles durant els dies de Nadal es va observar que «molta gent ha vingut més a passar-ho bé que a comprar, desaprofitant l'ocasió d'adquirir productes a preus més econòmics que als països veïns».

PAS DE LA CASA/ Al Pas de la Casa les vendes s'han recuperat a partir de principis de mes després que durant el Nadal caiguessin un 20% comparativament a les del 2013. En el que portem d'any el sector del tèxtil segueix estancat en aquesta zona d'Encamp, mentre que sectors com el de la restauració han vist increment el volum de caixa. El president de l'Associació Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, va explicar que en general els comerciants estan satisfets de com s'està desenvolupant la campanya tenint en compte que la climatologia també està acompanyant i no s'ha produït darrerament cap tancament dels accessos a França com va succeir durant les nevades del desembre passat.

CALENDARI UNIFICAT/Aquesta és la segona campanya de rebaixes des de que es va establir un calendari unificat i regulat per a tots els comerços. Un fet que,un cop més, ha estat valorat pels comerços que veuen com vendre a l'exterior que tot Andorra està de rebaixes atreu més clients. Miralles va indicar que la correcta línia de treball a seguir és aconseguir «comunicar al mercat exterior» com passa a ciutats com a Londres, Paris o Nova York.

Unes rebaixes que s'allargaran fins al març. Després caldrà esperar fins al juny perquè hi hagi una nova campanya de rebaixes. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT