PUBLICITAT

Un cicle sobre Marguerite Duràs inaugurarà el Dia de la Francofonia

  • Els actes contemplen projeccions de cinema, trobades amb escriptors i activitats a les escoles
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'escriptora, guionista i directora de cine, Marguerite Duras, protagonista del Dia de la Francofonia. Foto: EL PERIÒDIC

El cicle de cinema sobre Marguerite Duras que tindrà lloc el 12 i 13 de gener serà el punt d'inici dels actes previstos per commemorar el Dia Internacional de la Francofonia i que s'allargaran fins a l'abril. Aquest dia, el 20 de març, està dedicat a la llengua francesa i és una oportunitat per als francòfons d'arreu del món d'afirmar la seva solidaritat envers la llengua i de promoure la diversitat cultural.

El cicle de cinema sobre Marguerite Duras tindrà lloc al Centre Cultural la Llacuna, a Andorra la Vella. El dilluns 12 de gener a les 19 hores es podrà veure India Song (1975), una pel·lícula de Marguerite Duras, basada en la seva novel·la Le Vice-Consul i l'adaptació al teatre India Song. L'endemà, dimarts 13 de gener a les 19 hores es podrà veure Moderato Cantabile (1960), una pel·lícula de Peter Brook, basada en la novel·la de Marguerite Duras.

Els actes continuaran el 2 i 3 de març amb la projecció del documental Sur le chemin de l'école, als cinemes d'illa Carlemany, que segueix l'extraordinari destí de cinc alumnes per als quals l'accés a l'educació sembla impossible. Posteriorment, del 13 al 17 d'abril, l'escriptora Florence Hinckel es trobarà amb alumnes del Principat d'Andorra.

El Govern també ha previst diverses activitats a les escoles com Dis-moi des mots qui te racontent, un concurs nacional de redacció en llengua francesa; el Premi Eureka, que consisteix en imaginar i construir un objecte que funcioni mitjançant un motor solar; i la Défense et Illustration de la Langue française, organitzat per l'Association des Membres de l'Ordre des Palmes Académiques, un concurs que es divideix en tres premis, Prix d'expression écrite de la langue française, Prix de la jeune poésie i Prix Maupassant de la jeune nouvelle.

Finalment, en una data per determinar, es presentarà El llibre pobre (Le livre pauvre), en una exposició al vestíbul del Consell General.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT