PUBLICITAT

Comença el Tourmalet

  • El MoraBanc inicia a Obradoiro un serial de partits seguits temible que segueix amb Barça, Unicaja i Bilbao
IVAN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del MoraBanc, en l'entrenament a porta tancada de dijous al vespre al Multiusos Fontes do Sar, l'endemà de jugar amb 'Estudiantes i 48 hores abans de jugar amb l'Obradoiro Foto: BCA

La derrota a la pista de l'Estudiantes ha picat amb sarna perquè estava pràcticament guanyat però també perquè era el darrer partit abans de què el MoraBanc s'endinsés en un fragment de calendari digne de novel·la de Hitchcock. Aquest comença avui a la pista del Río Natura Monbus Obradoiro (20.00 hores, RNA) i prossegueix a casa contra el Barça per acabar la primera volta, de nou al Poliesportiu per començar al segona i desplaçament a Bilbao.

No serà una tarda còmoda al Multiusos Fontes do Sar. Primer perquè és el primer partit de la jornada 16 i l'únic en dissabte, tot i que els tricolors van jugar dimecres l'endarrerit amb l'Estu. I segon perquè el club gallec ha fet un gran esforç aquest estiu per confeccionar una plantilla que, juntament amb equips fins llavors de la part baixa com ara Tenerife o Múrcia, buscava donar un salt qualitatiu i aspirar a metes majors com entrar en la Copa –opció ara gairebé impossible– i els play-off pel títol.

L'equip que dirigeix Montxo Fernández no acaba de trobar la regularitat en joc i resultats, però perquè punxa a domicili. Fora ha perdut en set dels vuit enfrontaments i no guanyar des del 26 d'octubre, a la pista de la Penya. A casa, per contra, ha guanyat a sis dels set rivals, l'últim contra el Barça, i no perd davant del seu públic des del 2 de novembre, contra el Tenerife. Analitzant les estadístiques del BC MoraBanc Andorra, el panorama encara s'enfosqueix més, ja que a banda de que acumula dues derrotes seguides, a domicili ha perdut sis dels set partits.

Sumant aquests dos factors, Joan Peñarroya no podia descriure millor com està la situació: «Davant tenim un equip que millora les prestacions com a local, que viu grans ambients a la seva pista. I per a nosaltres, la millor manera de treure el mal regust de la derrota contra l'Estu és guanyar i jugar bé».

Una premissa tan fàcil de dir com difícil d'executar. El tècnic egaren no té cap motiu de crítica per al bon rendiment defensiu, com així va admetre, però sí va demanar més alhora d'anotar punts, després de quedar-se en només 55 contra els col·legials: «S'ha de vigilar el bloc indirecte que fan per generar avantatges als tiradors. I donar un pas endavant i millorar en atac».

Peñarroya no deixa d'estar content perquè en línies generals els jugadors del MoraBanc «ho estan fent bé» i per això els va esperonar a posar una marxa més a Santiago de Compostel·la: «Després d'una derrotam mai no saps quina pot ser la reacció dels jugadors fins el següent partit, però aquest equip sempre ha respost bé. A veure si recuperem la xispa [sic] ens traiem la sensació de tensió que estem tenint en les últimes jornades».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT