PUBLICITAT

Etapa magna al Principat

  • Serà íntegra i té tots els números a ser la reina, amb tindrà sis ports de muntanya
I.M.C.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto:

Demà dissabte es presentarà de manera oficial a Torremolinos la Vuelta 2015. Amb tot, l'empresa organitzadora, Unipublic, ha autoritzat al Govern d'Andorra perquè fes públic tot el que oferirà Andorra en la gran cursa espanyola.

Així que Francesc Camp, ministre de Turisme, va treure a la llum com serà l'etapa íntegra que es disputarà al Principat el pròxim 2 de setembre, tot i que estarà durant quatre dies en el focus del ciclisme mundial. El director de la Vuelta, Javier Guillén, volia una edició inoblidable per a aquest any tan especial en què serà el 80 aniversari i l'edició 70 i així ho ha aconseguit. Andorra oferirà una etapa amb 138 quilòmetres de distància amb sortida al Parc Central d'Andorra la Vella i arribada inèdita als Cortals d'Encamp, però el que és més importants, contindrà sis ports de muntanya en la que es preveu com una de les jornades de ciclisme més exigents com mai s'ha vist. De tot el que va explicar Camp, la d'Andorra té tots els números per ser l'etapa reina –«No puc desvetllar això, però sí puc dir que estarà entre les dues o tres més dures», va puntualitzar el ministre– i, juntament amb l'etapa que va acabar a la Cobertoria l'any 2006, serà la més exigent de la història de la Vuelta.

DESNIVELL DE RÈCORD / Un motiu ho explica: el desnivell de 5.230 quilòmetre de cursa, tot un rècord. I també compleix el desig del Govern, de passar per totes les parròquies. Del Parc Central, els Contador, Purito Rodríguez companyia aniran a la Collada de Beixalís (1.795 metres d'altura), Anyós i la Massana, Ordino, el Coll (1.938), Canillo, Encamp, descens per la carretera de l'Obac fins a Sant Julià de Lòria, Juberri, La Peguera (1.821), Aixirivall, Coll de la Gallina (1.910) per la Fontaneda, Canòlich, Aixovall, la Comella i els Cortals d'Encamp, el punt més alt amb 2.083 metres. Un port especial, quatre de primera categoria i un de segona. Quan es va descobrir el Coll de la Gallina, cap a finals del 2011, es va batejar com la nova joia de la Vuelta. Però ara es demostra que la joia és tot el país, un paradís en el món del ciclisme.

Purito Rodríguez, que si no passa res estrany correrà la Vuelta, ha estat segons Camp un dels màxims responsables del disseny del recorregut. «Avui [per ahir] havia de venir a la presentació però no ha pogut perquè tenia un entrenament intens, de sis hores», va detallar el ministre de Turisme. La retransmissió d'aquesta etapa es farà sencera als canals esportius i entrarà a TVE a partir de les 15.30 hores, garantint que tindrà més temps de l'habitual.

L'etapa íntegra és la culminació d'un projecte a mig termini, als quals en cada edició ha tingut més protagonisme: al 2012 es va introduir el Coll de la Gallina, fa dos anys una etapa amb un 70% en terreny andorrà i aquest any, per fi, no només una etapa íntegra. També hi haurà l'arribada de la precedent el 31 d'agost, dia de descans l'1 de setembre i sortida de l'etapa posterior el 3. La inversió d'Andorra Turisme és de 200.000 euros i 50.000 en gestió de logística. «Passar aquí tant de temps demostra que Unipublic confia en la qualitat hotelera que tenim. És un reconeixement perquè no tots els llocs poden assumir-ho», va indicar el ministre portaveu, Jordi Cinca. I és que només de l'organització, són unes 2.500 persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT