PUBLICITAT

S'ACABA EL MATALÀS

  • El MoraBanc Andorra visita la pista de l'Obradoiro de nou a dues victòries de la zona de descens després de caure a casa contra el Madrid i a la pista de l?Estu
IVAN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

La primera victòria a domicili, el 21 de  desembre passat a Sevilla, i l’aconseguida davant el CAI una setmana després en l’últim duel del 2014, va permetre el BC MoraBanc Andorra entrar en l’any nou amb un marge suficient de resultats respecte als dos últims classificats, els que perdran la categoria. La pujada de gener, però, va començar de la pitjor manera. Dues derrotes, a casa el diumenge passat i dimecres a la pista de l’Estudiantes, han acabat amb aquest matalàs.

L’equip que dirigeix Joan Peñarroya es manté a dues victòries de la zona vermella però en la jornada del cap de setmana que s’apropa es preveu moviment a la part baixa, donat que hi ha dos enfrontaments directes, Sevilla-Guipúscoa i Estu-Manresa. Els tricolors sortiran de Santiago amb la soga al coll en cas de derrota, o descongestionat, en cas de triomf, per encarar amb molta menys pressió els compromisos amb Barça, Unicaja i Bilbao, aquest últim ja per iniciar la segona volta de la fase regular.

 

MASSA DERROTES AMB RIVALS DIRECTES / Després de la derrota al Barclaycard Center, deixant escapar una renda de tres amunt quan quedava un minut, Peñarroya va demanar: «Hem de millorar i guanyar aquest tipus de partits, que ja se’ns han escapat massa». La llista és gran i diversa. Sis partits han perdut els tricolors arribant a un final obert: UCAM i Madrid a més de Bilbao, Manresa, València i Estudiantes, aquests últims quatre amb tot a favor per vèncer. El bagatge actual de 5 triomfs per 10 derrotes podria ser molt millor, tal i com va admetre el tècnic. Més preocupant és el fet de perdre la majoria de partits contra rivals que es pressuposen –i així ho està confirmant la classificació– rivals directes: Manresa (88-80), Guipúscoa (67-64), Fuenlabrada (88-65) i Estudiantes (58-55). Per contra, només s’ha guanyat de la part baixa al Sevilla (57-77). L’average està sent també massa desfavorable. L’Obradoiro, per plantilla, està més cridat a lluitar per entrar en la Copa i el play-off que per la permanència, però és el predecessor del MoraBanc en la taula amb una victòria més i qui sap si el duel directe acabarà sent decisiu per a l’average.

 

LA INFERMERIA, GAIREBÉ BUIDA / A banda de les 21 pilotes perdudes, els 8 taps en contra, el -8 en valoració de Bogris, el -6 de Jawai o el -2 de Sada o els 4 tirs lliures a favor que delaten un horrible bagatge ofensiu, el partit contra l’Estu deixa alguna altra lectura positiva de cara al al Multiusos Fontes do Sar, principalment per a les rotacions. L’única baixa serà la de Blanch. Jawai ja suma tres partits i ha d’anar a més, Navarro, que estava amb diarrea i vòmits, dissabte ja tornarà a estar al 100%, i Sada va jugar un quart d’hora en el seu retorn i va permetre també més descans per a un Schreiner que fregava els 30 minuts de joc per partit i que dimecres es va quedar en 22: «He tornat tan d’hora perquè vam tractar la ciàtica a temps. Ara bé, encara em falta moltíssim per estar al nivell», va declarar. El fons d’armari ja no serà tan problema a la pista de l’Obradoiro.

Sí tindrà un maldecap Montxo Fernández amb la infermeria. Nankivil té molèsties a un peu; a més si Miller es va incorporar ahir al grup després de sis dies de baixa per un refredat, ara són Pozas, Pumprla, Luz i Corbacho els que acusen els símptomes. Ara bé, demà segur que estaran al parquet com així va deixar entreveure el tècnic gallec – «no crec que això ens afecti per competir», va afirmar– abans de fer-se la víctima dient: «L’Andorra ens dóna una pallissa en saber fer». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT