PUBLICITAT

Partit important per al VPC davant el primer de la Lliga

  • Els de Dídac Martínez tornen a la feina sense cap alta de l'infermeria
ALBERT CANES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tauberidze en el matx contra el Tarascó el passat desembre. Foto: TONY LARA

En el que serà el partit més important fins el moment a casa del VPC, i el més complicat sense cap dubte, el conjunt andorrà no ha pogut recuperar a ningú de l'infermeria durant aquestes vacances de Nadal per tal de reforçar l'equip per aquesta fase transcendent del calendari en les aspiracions a l'ascens. Demà a les 20h de la tarda es disputarà el partit entre els VPC i el Leguevinois, líder de Promoció d'Honor amb 38 punts i a cinc punts dels andorrans, que en tenen 33. El matx es farà en un horari diferent a l'habitual, en el qual s'espera que més gent pugui assistir al camp per animar l'equip local: «Ens és indiferent a quina hora jugar, però sí que esperem a més gent. És un avantatge afegit que els jugadors puguin descansar diumenge amb l'horari aquest», va explicar el tècnic del VPC, Dídac Martínez.

Entrant en matèria important, el Leguevinois va baixar de Divisió d'Honor la temporada passada, amb les aspiracions clares de tornar a la categoria que el correspon. «És un equip complicat, i amb tres errors, se't pot escapar el triomf», explica Martínez, que afegeix: «per guanyar haurem d'estar molt fins i necessitarem una mica de sort també».

Després de l'aturada per l'època de Nadal, no tots els jugadors que van acabar l'any van tornar als entrenaments. Hi faltava Emiliano Robbiani, peça fundamental de la primera part de la temporada en el joc del VPC i que va tornar a l'Argentina per intentar viure completament del rugbi, cosa que aquí no va poder ni voler fer. Roger Fité, l'home amb més experiència serà qui ocuparà la posició de l'argentí en aquest partit i lideri el joc dels seus. Nick Thompson també podria ocupar el lloc de Robbiani en altres partits, ja que també té el nivell i l'experiència com per poder-ho fer, tot i que Martínez escollirà Fité contra el Leguevinois.

En cas de guanyar i sumar algun punt de bonus, el conjunt de Dídac Martínez es posarien molt a prop del seu rival, però si perden, «la primera posició seria quasi impossible», segons el tècnic. Tot i això, l'objectiu és mantenir-se allunyats del tercer, el Toulouse Lalande. De totes maneres, mantenir l'imbatibilitat a casa, és a dir a l'Estadi Nacional, segueix sent la prioritat del VPC.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT