PUBLICITAT

Entre banderoles i a toc de flauta

  • Rajoy i Montoro visiten els representants de l'Escola Espanyola a Escaldes-Engordany
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mariano Rajoy envoltat per la setantena d'infants que ahir van representar l'Escola Espanyola a Escaldes Foto: ANA/J.D.

Amb vint minuts de retard i després de la verificació i vist-i-plau per part d'un grup de TEDAX-NRBQ i un gos policia, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va visitar ahir la sala d'actes de l'Escola Espanyola de Primària d'Escaldes-Engordany.

La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, va recollir el president espanyol i el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristòbal Montoro, a la sortida de la seva visita a la Casa de la Vall per acompanyar-los a un dels pocs esdeveniments públics dels que va participar la delegació espanyola en el marc de la seva visita al Principat d'Andorra.

Acompanyats per l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, Rajoy, Montoro i Suñé van ser rebuts entre xiuxiuejos d'emoció i l'agitació de banderoles d'ambdós països. Setanta nens i nenes, així com nombrosos professors de les diferents escoles del sistema educatiu espanyol, els esperaven envoltats pels efectius de seguretat i una vintena de periodistes.

Després de saludar els infants i d'intercanviar uns minuts de conversa amb els representants dels diversos centres educatius espanyols presents a l'acte, l'escollida d'entre tots els alumnes per donar la benvinguda als visitants va llegir un text d'agraïment amb el que també va manifestar l'esperança que aquesta primera trobada històrica no sigui la darrera.

Acte seguit i segons van afirmar amb el discurs de benvinguda, els nens i nenes van voler agrair que el govern espanyol els doni la possibilitat d'aprendre els llocs, la història però sobretot la llengua i la cultura espanyoles demostrant els seus coneixements sobre la Constitució Espanyola. Entre rialles pel fet de no arribar al micròfon, diversos nens del tercer curs van contestar a preguntes com ‘per a què serveix la Constitució', ‘en quina data es va constituir' o ‘qui va inventar la bandera' i van ser aprovats pels aplaudiments de Rajoy.

Per la seva banda, una trentena d'alumnes de cinquè i sisè de primària van tocar l'Himne a l'Alegria de Beethoven dirigits pel seu mestre de música, just abans de capturar la fotografia oficial juntament amb el cap de la Moncloa i una altra amb Suñé.

Segons declaracions del director de l'Escola Espanyola d'Encamp, José Antonio Muñoz, Mariano Rajoy no va contestar en ser qüestionat sobre la continuïtat del sistema espanyol. Tanmateix, en la posterior roda de premsa celebrada a Ordino, Antoni Martí va agrair al dirigent els esforços per mantenir una escola pública i gratuïta a Andorra. La consellera d'educació de l'ambaixada espanyola, Marisol Salafranca, va expressar la voluntat de seguir amb el sistema creant un centre integrat, que estarà ubicat a alguna de les dues parròquies centrals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT