PUBLICITAT

El PS reivindica una gestió dels diners publics més transparent

  • El programa inclourà propostes per facilitar la informació
JOAN RAMON BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Salazar i López en la roda de premsa del PS, ahir Foto: PS

El primer secretari del PS i candidat a cap de Govern, Pere López, i l'exprimera secretària del partit i membre del comitè executiu Judith Salazar, van reivindicar ahir una major transparència de la gestió dels diners públics en un acte en què van aprofitar per criticar, segons el partit de l'oposició l'opacitat de l'actual Executiu taronja.

López va anunciar que el PS està treballant en la redacció d'una proposta en matèria de transparència política que inclourà en el seu programa electoral –que tindria rang de llei si governa i en la que Salazar és la coordinadora de la comissió que treballa en la seva elaboració. A la pràctica, el que els socialdemòcrates volen proposar als electors és una major facilitat per accedir al destí dels diners públics a l'ús que se'n fa. Això inclou adjudicacions, inversions públiques, prestadors de serveis i també les retribucions dels alts càrrecs, segons va subratllar López, que va definir la proposta com «un altre eix vertebrador per assolir el projecte de país que volem». Els seu abast aniria més enllà de l'Administració central i s'estendria als comuns i parapúbliques que com la CASS «no són exemple de transparència», va apuntar el candidat socialdemòcrata.

CONTROL I SANCIONS / Salazar es va endinsar una mica més en els detalls, i va assenyalar que aquesta llei hauria d'establir un òrgan de control per garantir l'accés dels ciutadans a la informació, així com un règim sancionador «per als casos en què no s'hi faciliti aquesta informació». Des del PS es pensa en crear un entorn favorable per a aquesta transparència a través d'un portal web i altres fórmules més presencials com sol·licituds o demandes d'informació. Com a exemple clarificador, Salazar va exposar que «ara mateix a nosaltres, que som un partit polític i tenim més eines, ja ens costa accedir a determinades dades, i per tant molt més complicat ha de ser per al ciutadà».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT