PUBLICITAT

Mostres de condol per les víctimes del 'Charlie Hebdo'

  • Centenars de persones condemnen l'atemptat a París
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Diverses autoritats guarden un minut de silenci per les víctimes, ahir Foto: ANA/ M.B.

El darrer 7 de gener, passats vint minuts de les onze del matí, tres homes emmascarats van irrompre a les oficines del diari satíric Charlie Hebdo amb la voluntat d'assassinar els autors de vàries publicacions sarcàstiques sobre Mahoma i, amb ells, la llibertat d'expressió.

El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ja van enviar ahir les seves missives de condol al primer ministre francès, Manuel Valls, i al ministre d'Afers Exteriors, Laurent Fabius, expressant el suport del govern i del poble andorrà així com «la indignació» per un acte «d'aquesta crueltat».

Ahir al matí, el Govern i el Consell General convocaven per a les quatre de la tarda un minut de silenci per condemnar el brutal atemptat i en memòria de les víctimes.

Així, centenars de persones – entre elles el cap de Govern, Toni Martí, l'ambaixadora de França a Andorra, Ginette de Matha, i diversos ministres – van guardar un minut de silenci que va finalitzar amb un aplaudiment en record de les víctimes.

Altres institucions van ser escenari ahir d'aplegament. Diversos comuns, com el de la capital, el d'Encamp o la Massana, van adherir-se a aquest acte de rebuig. També s'hi van sumar una trentena de persones davant de l'hospital, entre elles el director del SAAS, Lluís Burgués, i un altre grup es va reunir davant de la Universitat d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT