PUBLICITAT

Tornen les GSeries BPA amb nou format horari

  • Toni Bou i Adam Raga protagonitzaran el ?The Duelo' de la primera cita
#gass
PAS DE LA CASA

Periodic
Els turismes de la GSeries BPA en l'edició del passat any al Circuit d'Andorra-Pas de la Casa. Foto: EL PERIÒDIC

El desè aniversari del campionat de velocitat sobre gel d'Andorra, les GSeries BPA comença aquest dissabte, 10 de gener, al Circuit d'Andorra-Pas de la Casa. La principal novetat d'aquesta edició és l'alleugeriment dels horaris que ha realitzat l'Automòbil Club d'Andorra per tal que els espectadors i equips tinguin una major comoditat a l'hora d'assistir-hi o treballar. Per tant, les curses començaran abans i també finalitzaran més aviat que en les anteriors edicions. En la G1, la primera edició de les GSeries BPA, s'estrenarà aquest horari, en el qual s'especifica que els primers entrenaments s'iniciaran a les 8:30h i els cronometrats seran de les 11:10h fins les 12:20h del matí. Per altra banda, les primeres finals seran a la tarda, donant-se la final de dos rodes motrius a les 17h, i la darrera cursa, la Final A de quatre rodes motrius serà a les 18:35h. Per a les 19:30 està programat el repartiment de premis. En total, seran tres hores i mitja per la tarda, més les cinc del matí.

Primer ‘The Duelo' de l'any/ Les estrelles del món del trial i pluricampions en la disciplina, Toni Bou i Adam Raga, seran els protagonistes de la famosa cursa que van començar a realitzar el passat any l'ACA per entretenir el públic durant els descansos entre cursa i cursa. Els dos professionals de les dues rodes es posaran en mans dels GSeries Prototype fins a un total de tres vegades durant la tarda. El primer duel serà després de la primera prova de la tarda, la sèrie de 4RM, que es farà a les 16h. El segon i tercer assalt entre els campions del trial seran a les 17:20h i 18:20h, respectivament. De moment, no es coneix qui participarà en el ‘The Duelo' en les següents edicions.

Aquesta G1 es disputarà en el sentit de gir habitual al del Circuit d'Andorra-Pas de la Casa, amb la sortida en lleugera pujada. A més a més, es mantindrà la corba ‘Joker' al final de la parabòlica que afegeix un extra d'emoció i dificultat al traçat. Els cotxes de les dues categories hauran de passar per aquest tram una vegada durant la disputa de la seva final obligatòriament. Per la seva part, el pàdoc no ha canviat de lloc i continuarà en la part superior del Circuit, la qual cosa permet una agilització les curses i facilita en gran mesura el treball dels equips i l'accés a la pista dels pilots. La novetat d'aquest any és l'estructura de mòduls amb nous allotjaments que tindrà el pàdoc, on es podrà treballar i descansar i estarà homologat amb campionats de màxim nivell.

Pel que fa a la normativa d'aquest any, els Volkswagen Golf GTI de 2RM només els podran conduir un sol pilot i en aquesta categoria despareix la Sèrie 2, que dóna pas a una nova Final. Per tant, hi hauran dues finals per cursa i a la segona s'invertiran les posicions d'arribada dels quatre primers. Els pilots que aquest anys participin en les GSeries BPA veuran una competitivitat més alta que mai, amb més intensitat i combativitat. El contrapunt que han tingut els encarregats de posar-se al volant dels vehicles sobre gel és que la GZero, la prova d'entrenaments per a tots que s'havia de disputar el passat 21 de desembre es va suspendre a causa del mal estat en què es trobava la pista en aquells moments. Aquesta vegada, la pista es trobava en un estat suficientment bo com perquè no hi hagi cap imprevist d'última hora. Potser estarà un pel mes tova, però l'espectacle estarà garantit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT