PUBLICITAT

Joshua Bell obre avui la Temporada de Música

  • El famós violinista dirigeix l'orquestra Academy Of St. Martin In The Fields
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Avui comença la 26a edició de la Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella a les 21.30 hores al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. El protagonista, el solista Joshua Bell, el prodigi del violí«que toca un Stradivarius que costa 10 milions de dòlars» – tal i com va explicar el director artístic de la Temporada, Josep Maria Escribano– i l'orquestra que dirigeix, l'Academy of St. Martin in The Fields.

Bell portarà una de les obres simfòniques fonamentals, però mai tocada abans a la Temporada: la Simfonia No.5 de Beethoven. El programa es completarà amb la Fantasia Escocesa i Les Hébrides de Mendelssohn.

L'Academy Of St. Martin In The Fields és una de les principals orquestres de cambra del món i amb una major producció discogràfica amb més de 500 enregistraments. Va obtenir el seu primer disc d'or per l'enregistrament de Les quatre estacions de Vivaldi, el 1969. Aquesta mateixa obra, dirigida per Joshua Bell, va ocupar el primer lloc de la llista de Billboard el 2007.

El 1967 va fer la seva primera gira europea. Avui dia, ofereix cada any uns cent concerts per tot el món, en quinze gires cada temporada. Paral·lelament als concerts i gires, l'orquestra porta a terme una àmplia varietat d'activitats, com xerrades prèvies als concerts i assajos oberts.

L'estatunidenc Joshua Bell (1967), que va ser un nen prodigi del violí, va començar als 4 anys, i als set ja va oferir la seva primera actuació. Un dels objectius de Bell és apropar la música clàssica a tothom i, per això, col·labora amb músics d'altres gèneres i participa en bandes sonores de pel·lícules.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT