PUBLICITAT

Barceló: "Amb set nens ja reprendrem els assajos"

  • El Consorci fa una crida als escolars d'entre 8 i 13 anys per refundar el cor
  • La nova direcció es reuneix dimarts amb Gerard Claret per decidir el repertori
A. L.
ENCAMP

Periodic
Barceló, divendres, a la seu del Cor. Foto: TONY LARA

Els Petits Cantors podran reprendre l'activitat tan aviat com reclutin un mínim de "set o vuit nens". Així ho considera Jordi Barceló, que forma part --juntament amb Òscar Sánchez i Gerard Claret-- de la direcció tripartita a qui el Consorci del Cor ha encarregat assegurar la continuïtat del Cor fins que es consumi el fitxatge del substitut de Catherine Metayer. Un interregne sense data de caducitat i que es pot allargar "un, tres o sis mesos", segons Barceló: "El que tenim clar és que la nostra responsabilitat és provisional. Hem vingut a servir el Cor i els nens, que no s'aturi mentre no arriba el nou director, que haurà de ser un professional amb el currículum que requereix un Cor Nacional". La principat i molt costeruda feina que hauran d'emprendre Barceló i Sánchez serà el reclutament de nous cantors, després de l'anunciada i massiva deserció que van protagonitzar els nens a l'assaig convocat divendres. Ja saben, el primer de l'era post-Metayer: només tres dels 35 nens del cor es van passar per l'oficina, amb l'ànim d'escoltar els nous responsbales i insistint que només tornarien a cantar-hi "si és amb Metayer com a directora".

CONCERT A LA VISTA El Consorci enviarà a partir d'aquesta mateixa setmana a totes les escoles de primera ensenyança informació sobre l'activitat dels Petits Cantors, i immediatament després Sánchez i Barceló iniciaran un pelegrinatge pels centres educatius per vendre el nou concepte de cor, on per primera vegada tindran lloc les veus femenines. Un canvi d'orientació avançat dijous per EL PERIÒDIC i confirmat l'endemà pel director de Promoció cultural, Joan Sans, i que no ha de repercutir, diu Barceló, ni en la qualitat ni en el repertori de la formació: "L'única diferència entre la veu d'un nen i la d'una nena rau en el timbre, que és un pèl més agut en el cas de les nenes. El registre, en canvi, és el mateix fins que els nens no fan el canvi. I pel que fa al repertori, no ens hem de preocupar: a la seu del cor hi ha un arxiu amb milers i milers de cançons".

Barceló justificava ahir la reorientació amb l'argument que es pretén convertir-lo en un cor autènticament nacional on hi càpiguen tots, "nens i nenes". Els cridats a integrar aquests Petits Cantors 2.0 són tots els nens i nenes d'entre 8 i 13 anys, "inclosos naturalment els cantors que fins ara estaven al cor". Tenint en compte que el pròxim compromís de la formació és el concert de Nadal, la pregunta ara és òbvia: ¿tindran temps d'aixecar un cor nou de trinca començant de zero? Barceló és optimista: "Es tracta de buscar un repertori assequible i deixar les peces més exigents per a més endavant. L'objectiu és salvar el cor. I estic convençut que ho aconseguiRem".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT