El MoraBanc deixa escapar la victòria en el darrer minut de partit

MADRID

El MoraBanc Andorra va deixa escapar una bona oportunitat davant un rival directe en la classificació, després de perdre davant l'Estudiantes quan en el darrer minut el conjunt andorrà anés tres punts per sobre en el marcador. La derrota deixa el MoraBanc amb cinc victòries i 10 derrotes en la tretzena posició, empatant amb el Guipúscoa i l'Estudiantes.

Ivanov va ser qui va prendre l'iniciativa ofensiva en aquests primers compassos, amb vuit punts en el primer quart, el màxima anotador d'aquest temps, però va ser Betinho Gomes qui va encetar el marcador dels andorrans amb un triple, després d'una cistella de Slokar. Juntament amb Salgado, l'eslovè va ser qui portava el pes de la producció ofensiva dels locals. Jawai va estar fluix, fallant els dos primers llançaments i perdent dues pilotes en aquest inici. Però el bon moment d'Ivanov va permetre els andorrans arribar al final del primer quart amb una avantatge de dos punts (13-15). La notícia d'aquest primer quart va ser la reaparició després de quasi tres mesos de Víctor Sada, quan quedava un minut i mig per acabar el primer quart, temps suficient per capturar un rebot.

Però la segona part va ser el moment en què va demostrar per què se'l necessitava més: un assistència d'alley-oop a Betinho que va transformar, i que donava inici al quart (13-17). El portuguès estava pletòric. Després d'una cistella de Bircevic que posava el 15-17, Gomes va recuperar una pilota i va anotar dos punts més en el contraatac i posar el conjunt andorrà de nou a quatre punts dels madrilenys (15-19). Sada va tenir temps de donar una altra assistència i llançar una pilota a cistella, que no va entrar.

Va ser quan va arribar el moment de Pietro Aradori per a l'Estudiantes, que va empatar el marcador amb cinc punts consecutius que van obligar a Joan Peñarroya a demanar temps mort (25-25). Aradori va ser el líder dels locals en aquesta primera part amb 10 punts en total. Els andorrans van transformar sis punts consecutius --quatre de Navarro i dos de Ivanov-- abans d'acabar el quart, però Estudiantes va maquillar el marcador al descans, amb una cistella sobre la botzina inclosa d'Aradori (29-31).

Sada tornava al tercer quart, però començava errant dos llançaments. Rabaseda va empatar el matx ràpidament, i Slokar va posar per davant els locals. En el seu tercer llançament, Sada no va fallar, i posarva igualtat en el marcador de nou (33-33). Va venir després el pitjor moment del conjunt de Joan Peñarroya rebent sis punts consecutius que van completar un parcial de 10-2. Carles Bivià, amb un triple, va acabar el parcial i seguidament Trías va anotar una cistella de dos que posava els andorrans a només un punt (39-38). Tot i això, el MoraBanc no va poder evitar marxar al darrer quart perdent (43-40).

El darrer quart va ser d'infart. Començava malament l'Andorra a causa d'un Jaime Fernández que va posar els seus a set punts (50-43). Shaun Green tirava del MoraBanc en aquests moments, amb cinc punts, però els locals seguien set punts a sobre. En els darrers instants, va entrar a pista Sada, que estava fresc, i va liderar una bona remuntada amb un parcial de 0-8 que posava els andorrans tres punts per davant en el darrer minut de partit (52-55).

Però en aquests últims instants es va escapar la victòria: primer Slokar, de dos, i Salgado, amb dos tirs lliures, van posar per sobre l'Estudiantes (56-55) i deixava el MoraBanc amb possessió a falta de 15 segons pel final. Ivanov va provar primer un llançament interior, però no va entrar, Sada va agafar el rebot, però tampoc va poder encistellar. Finalment, desena derrota del MoraBanc amb un regust amarg per 58-55.