PUBLICITAT

Els esquiadors omplen les pistes i superen les expectatives

  • Vallnord i Grandvalira confirmen, durant la primera setmana de l'any, una recuperació important
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup d'esquiadors pugen a pistes amb el telecadira a Soldeu. Foto: ÀLEX LARA

La primera setmana de l'any és un bon indicador de com pot ser la temporada de neu i quina és la tònica que seguirà. La neu va trigar en arribar, però tant Grandvalira com Vallnord van confirmar una recuperació respecte els darrers anys «superant les expectatives» creades en un principi. Hi ha dues dades, una per cada estació, que demostren l'èxit de la primera setmana de l'any. D'una banda, des de Grandvalira van confirmar ahir un increment d'esquiadors del 5,4% respecte el mateix període de l'any passat. De l'altra, des de Vallnord van destacar que de l'1 al 6 de gener es va registrar un volum de prop de 50.000 esquiadors, els mateixos que en els darrers nous dies de l'any.

La majoria dels esquiadors van ser, com és habitual, els espanyols i francesos, però el mercat comença a obrir-se també a turistes d'altres orígens, com els anglesos, que poden ajudar a contrarestar la caiguda del turisme rus.

Record històric / El dia 3 va ser el més destacat en quant a número de visitants que van arribar al país. Vallnord-Arcalís va registrar un rècord històric comptabilitzant 4.400 esquiadors, la xifra més alta dels darrers set anys a l'estació d'Ordino. En total, sumant els qui van gaudir de les instal·lacions d'Arinsal i Pal, es van superar els 12.000 esquiadors.

El director de Vallnord, Martí Rafel, va afirmar que, tot i la gran quantitat d'esquiadors i l'increment de les reserves gràcies a les nevades dels dies 27 i 28, no van patir incidències destacables «fora del normal en dies de màxima afluència».

Per la seva banda, Grandvalira va tornar a ser una de les destinacions de neu més destacades del sud d'Europa amb els seus prop de 190 quilòmetres de pistes, i va registrar un total de 264.897 esquiadors durant el Nadal, el que suposa un 5,4% més que en el mateix període de l'any passat.

Les activitats nadalenques orientades a tota mena de públics, com les familiars dirigides als més petits o la pista nocturna del Pas de la Casa, van contribuir a acabar i començar l'any amb bon peu.

El domini andorrà va destacar també els dies 2 i 3 de gener com els de més afluència. Per contra, les condicions climàtiques dels dies 28 i 29 de desembre van impedir una afluència important d'esquiadors.

El director de màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño, es va mostrar «molt satisfet» amb els resultats, i va alabar la tasca de comunicació i comercialització feta per consolidar el mercat francès a més de l'espanyol.

L'objectiu és, ara, mantenir el bon ritme i fer encara més notable la recuperació. Per incentivar l'arribada d'esquiadors, a Vallnord es disputaran una sèrie de competicions fins a finals de febrer, com la Copa del Món d'esquí de muntanya o el Swatch Freeride World Tour by North Face. Per la seva part, a més de les activitats que ha s'hi estaven fent, Grandvalira inclourà fins a finals de març dues de noves. Entre elles destaca la Land Rover Experience, que permetrà als usuaris practicar la conducció sobre neu i gel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT