PUBLICITAT

El sector hoteler registra un 90% d'ocupació durant les festes

  • Tot i l'optimisme, preocupa el descens del turisme rus
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de turistes arriba a un hotel d'Andorra Foto: EL PERIÒDIC

Els hotels d'Andorra van mantenir una mitjana estable d'ocupació durant les festes nadalenques passades, que va rondar el 90%. El director i portaveu de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián, va explicar ahir que «el flux més important de turistes va arribar el dia de Sant Esteve. Els dies 24 i 25 de desembre només es va registrar un 60% d'ocupació perquè són dates de caire més familiars i per tant la gent no fa sortides importants».

Julián va transmetre «l'optimisme i la satisfacció» dels hotelers del país per les xifres assolides aquestes dates, ja que eren les més importants de l'hivern, quan se solen registrar el major nombre de visites de la temporada de fred. Tot i el positivisme, va afirmar que «hem de ser realistes»: aquest alt nombre de reserves baixa de nivell a partir del dia 6 de gener i «no torna a assumir-se durant tot el més, amb l'excepció dels caps de setmana». El portaveu dels hotelers va assenyalar que «els darrers anys, aquestes alçades de l'any estaven cobertes per un turisme rus que començava a arribar a partir del dia 2 de gener». I aquest mercat no era positiu només pel dispendi que feien als diversos comerços i locals nacionals sinó també perquè «la seva estada era de llarga durada –es quedaven entre set i nou dies–, pel que teníem una bona xifra d'ocupació fins a la segona quinzena o fins el dia 20 de gener», va explicar. Per contra, els que van marxar la diada de Reis i que provenen dels mercats de proximitat fan viatges més curts, d'aproximadament dos dies i mig.

Tot i la preocupació que desperta la forta davallada del gran volum de turistes que aportava el mercat rus, el director de l'UHA es mostra esperançat per l'increment del turisme de proximitat. «Sobretot hem notat un augment de turistes espanyols», que a més pernocten al país durant més dies respecte els anys anteriors immediats. A més, Julián va destacar el bon comportament dels mercats anglosaxó i portuguès. Sobretot en el primer cas, se'n comença a notar un augment.

Si bé el sector es mostra preocupat per les percepcions de les properes setmanes, reconeix que aquestes festes de Nadal es van superar les expectatives. A més, les bones xifres van ser globals, ja que la parròquia que menys ocupació registrava estava plena al 85%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT