PUBLICITAT

Els causants de l'explosió de pólvora són caçadors

  • Intentaven amagar el pproducte explosiu per passar-lo per la duana
J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
XUn agent de l'equip del TEDAX durant l'actuació, diumenge Foto: POLÍCIA D'ANDORRA

Caçadors, i la pólvora adquirida a Andorra la volien fer servir per omplir cartutxos de caça. Però quan estaven a l'interior del vehicle a l'aparcament del Punt de Trobada la pólvora que estaven manipulant va esclatar i va ferir dos dels ocupants. El tercer, que va resultar il·lès, va ser detingut per la Policia per mentir en la primera versió dels fets, quan van assegurar que la detonació havia estat provocada per un petard.

ja en llibertat / El detingut es troba en llibertat en constatar la Policia que no hi havia voluntat de cometre cap acte delictiu i que l'únic que intentaven era amagar la pólvora per travessar el control a la frontera. A Andorra no està prohibida la venda de pólvora però sí passar-la per la frontera. La policia també va verificar els antecedents penals dels tres implicats i no hi va trobar cap motiu per allargar la detenció. L'explosió va trencar els vidres del vehicle i va ferir a dos dels tres ocupants, que van ser traslladats a Catalunya per rebre assistència oftalmològica. L'home de 41 any i la dona presentaven diferents ferides al rostre i a les extremitats.

A l'interior del turisme es va localitzar varies bosses amb pólvora, envasos buits de pólvora i pistons. La investigació policial va determinar que els interessats desprès d'haver adquirit pólvora a granel la van manipular a l'interior del turisme quan es va produir una detonació i posterior deflagració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT