PUBLICITAT

La Molina torna a acollir la Copa del Món IPC d'esquí

  • Al febrer també acollirà els mundials de Para Snowboard
EL PERIÒDIC
LA MOLINA

Periodic
Gabriel Gorce amb el seu guia, Arnau Ferrer Foto: EL PERIÒDIC

La Molina acull un any més, des d'avui i fins diumenge, la Copa del Món d'esquí alpí per a persones amb discapacitat. Els millors esquiadors del món es reuniran a l'estació cerdana per disputar quatre eslàloms a l'estadi de competició de Roc Blanc.

La prova comptarà amb més de 50 esportistes vinguts d'arreu del món, sota la supervisió del Comitè Paralímpic Internacional (IPC). Entre els participants destaca la presència, en la categoria de discapacitats visuals, del campió paralímpic Jon Santacana, amb el seu guia Miguel Galindo. L'esquiador basc ha participat en quatre Jocs Paralímpics d'Hivern. Als de Sochi 2014 va obtenir un or i una plata.

L'equip estatal també compta amb el català Gabriel Gorce i el seu guia Arnau Ferrer. Gorce, que resideix a la Cerdanya. També s'esperen representants d'Alemanya, Àustria, Canadà, França, Gran Bretanya, Itàlia, Japó, Nova Zelanda, Rússia i Suïssa.

Para-Snowboard/ A més, del 22 de febrer a l'1 de març, La Molina també acollirà els Campionats del Món de Para-Snowboard, la competició més important de surf de neu per a discapacitats després dels Jocs Paralímpics. La temporada passada La Molina ja va ser escenari d'una prova de la Copa del Món d'aquesta especialitat.

L'estació cerdana s'ha convertit des de fa anys en un referent pel que fa a l'accessibilitat en el món de l'esquí. Una tasca que va culminar l'any 2013 amb l'organització dels Campionats del Món d'esquí adaptat. És una de les tres estacions d'esquí reconegudes per l'Agència Catalana de Turisme com a impulsora de l'esport i el turisme adaptat. Gràcies a l'acord amb la Fundació Johan Cruyff, té el Centre d'Esport Adaptat, des d'on l'empresa Play and Train es dedica a promoure l'esport tant d'hivern com d'estiu per a discapacitats visuals o de mobilitat reduïda, informa Ràdio Seu. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT